След 32 години „преход“ едни комунисти ни спасяват от други комунисти.

Georgi Borisov Georgiev

МЕСЕЦ и половина след изборите и „кризисния“, „спасителния“, „решаващия“ мандат е… при БСП. Нинова ще ни спасява. Един месец и половина гърчове, показна неспособност, ритане по кокалчетата, истерии, обиди и махленски скандали и накрая – „Напънала се планината и родила мишка“. Буда 1 ни спасяваше от БСП и тройната коалиция, Орешарски ни спасяваше от Борисов. После Борисов ни спасяваше от комунистите. А Сега пак БСП ще ни спасява от Борисов. След 32 години „преход“ едни комунисти ни спасяват от други комунисти. Това не е промяна, не е и подмяна, това е статуквото в най чист вид.
А гражданите гледат поредния спектакъл и се чудят чия рода по женска линия да предпочетат вербално.
Проблема бе, че още по време на протестите започна процеса за легитимиране на БСП, като част от силите борещи се „срещу статуквото и мафията“. Това продължи и след оставката на Буда. Втълпяваше се, че без БСП не може, че са необходимо зло, че са различни от ГЕРБ и ДПС и т.н. Правеха го всички, от ляво, от дясно, от горе, от долу… Опитаха и ДПС да вкарат в този образ, но това дойде в повече на горкия избирател и гласовете заглъхнаха.
БСП създадоха ДПС. БСП създадоха ГЕРБ. БСП избраха Пеевски за шеф на ДАНС. БСП избраха Гешев, като техните представители във ВСС единодушно гласуваха за него. БСП не обелиха нито дума срещу Гешев по време на протестите срещу неговия избор! БСП е част от статуквото срещу което се борим.
Това статукво роди и Радев. Пет години се замеряха с Буда и Цветанов с компроматчета на дребно, пет години не виждаше и не чуваше как прокуратурата размазваше непримиримите граждани и журналисти и чак, когато каскетите влязоха в президентството прозря, че в прокуратурата има мафия. Преди това обаче подписа указа за назначаването на Гешев. А имаше избор, можеше да внесе жалба до КС, БОЕЦ дори му я бяхме написали и дали. Но той предпочете да „спази реда“ и назначи Гешев. Радев имаше и силни моменти, не може да се отрече, но като цяло – до границата за безопасност за статуквото. Този служебен кабинет е едно от тези силни действия. Но и той не е еднозначен. Как така всички дейности по Ларгото станаха законни? Как така хора на Доган и ДПС превзеха митниците, АВТОМАГИСТРАЛИ и тн, и тн,? Кирил Петков, Асен Василев и още неколцина вършат работа, а останалите? Да сте чули министъра на транспорта, например? Или шефа на НАП да сте го чули, или видели някъде? Или шефа на митниците?
ГЕРБ трябва да бъдат отстранени от властта завинаги и да носят отговорност за извършените грабеж и престъпления. ДПС също. БСП също. И всички властимащи през „прехода“ също. И как ще стане това, като винаги, ама винаги вкарваме по някой туморен остатък от това ченгеджийско статукво във всяко следващо управление? И след няколко години се усещаме, че сме пак там, от където тръгнахме, дори по-зле – корупция, свобода на словото, полицейско насилие, подслушване и мракобесие.
И каква е алтернативата? ДБ? ИТН? ИБГНИ?
ИБГНИ – „Аз предложих Пеевски“ заедно с адвоката Хаджигенов и сбиротъка от ренегати и службогонци дето пропълзяха по гърбовете на протестиращите, за да се доберат до властта не са алтернатива. Безидеен проект, който има за цел да обслужи властовите амбиции на шепа хора и нищо повече.
ИТН – сътвориха нещо голямо, за първи път от 12 години ГЕРБ загубиха парламернтарни избори. И показа как не се прави след това. Дойдоха, видяха и се оср@ха. Не знам как е на латински.
ДБ – Не съм виждал партия, която да иска да управлява и да я е страх от властта. Воюваш срещу мафията, срещу истинско зло. Срещу Буда и Гешев. И когато Гешев ти идва на крак, теб те няма! БОЕЦ извадихме през последните две години всички лъжи на Гешев за „професионалните му успехи“! Три пъти осъдихме прокуратурата, размазаха ни от помия, удари и репресии, но с документи доказахме, че Гешев е излъгал във ВСС за своята дейност! И никой не посмя да му зададе тези въпроси! Те са извън защитните му опорки, че не може да отговаря за конкретни дела на други прокурори. Става дума за негови лъжи и действия, документирани и доказани. Тишина в залата. Чува се само „извинете, уважаеми г-н главен прокурор“ , „простете, уважаеми г-н главен прокурор“, „благодарим, уважаеми г-н главен прокурор“, „да си сътрудничим, уважаеми г-н главен прокурор“… НИКОЙ не му поиска ОСТАВКАТА!
ДБ направиха пробив на последните избори. И когато заявяваш, че знаеш какво искаш, че знаеш как да го направиш и вярваш в своята кауза, се хвърляш в битката с цялата сила и енергия, която имаш! Вместо това запяха в хора на всички останали – гласуване за зам. председателката на НС – ортачка на косовски наркобос, гласуване за Тома Биков и т.н. Репчене, снишаване, лавиране. Отделни силни ходове и веднага след това – „Ива Митева за премиер“… Манджа с грозде. И най-важното – НИТО ЕДНА СТЪПКА по пътя за съдебната реформа и отстраняването на Гешев. Няма дори знак за това. Дори електрон не се усеща. След добрите резултати на изборите се получи нещо, като от футболните традиции в България – прибиране в своята половина „да пазим резултата“.
А за гражданите и студена вода не остана.
И какво сега?
Ами избори и бой до дупка. Не ни плашете с избори. Не ни казвайте, кое е зло и кое е по-малко, или голямо зло. Знаем по добре от вас и доказахме, че гражданите сме по мъдри от политиците ни. А ако тези, които се прокламират, като антистатукво искат да вземат властта – да го заявят ясно и да видим битка. Да видим БСП, ДПС, ГЕРБ и останалите ченгеджийнци в малцинство, а защо не и извън парламента и тогава имаме шанс за истинска промяна. Още пет пъти ще правим избори, ако трябва. Ние ги плащаме, а не вие. А те струват колкото е откраднатото от един лот на някоя магистрала. Нещо, като процес на пречистване, на пресяване, на гражданска лустрация. И ако не се научат сегашните, ще дойдат нови партии, ще ги тестваме и тях. И не винете народа, че има ниска активност. Когато бозата е прокисната , никой не я пие. Предложете истинскя визия, силни кандидати, реална алтернатива и хората ще се припознаят и активизират.
Веднага след разпускането на Парламента и насрочването на изборите, БОЕЦ ще поискаме от всички партии да огласят своите кандидати за министри и премиер! Както и своите приоритети, първи стъпки и първи законодателни промени.
БОЕЦ не сме партия и нашата битка не е за властта, нашата битка е да отстраним мафията от властта. И ако политиката е „изкуство на компромиса“, то битките на гражданите са да постигаме своите цели без да правим компромиси.
Остават броени дни на този парламент. Вкарайте закона за Лустрация, поне веднъж извикайте от трибуната му ОСТАВКА НА ГЕШЕВ – СЛУГАТА НА МАФИЯТА и променете ИК с дистанционното гласуване по пощата за чужбина.
Битката продължава!