Агент „Георгиев“ и агент „Виолета“срещу Биволъ

Биволъ

Клеветническо интервю на агент „Георгиев“ за агент „Виолета“
„Не може някакви странични медии с неясни финансови възможности, като Биволъ, да са единствените източници на разследваща журналистика у нас. А освен това няма и къде да се научат младите хора,защото дори и тези сайтове, които се занимават с разследване, са малко и невинаги е ясно, чии интереси защитават. Проблемът у нас е,че нямаме истински независими медии“
Такава теза изтъкна водещият в „Евроком“ Vladimir Bereanu (Владо Береану), осветен като агент на Държавна сигурност (ДС) с агентурно име „Георгиев“.
Пред сайта на СБЖ – СБЖ – Официална страница на Съюза на българските журналисти, който досега се управлява от Снежана Тодорова, осветена като агент „Виолета“ на 6-то управление на ДС. Тя продължава да обслужва задкулисието през СБЖ.
На двамата бивши агенти, Сайтът за разследваща журналистика Биволъ припомня, че е единствената българска медия, която членува в 4-те от най-авторитетните международни професионални организации: International Press Institute, The International Consortium of Investigative Journalists, Organized Crime and Corruption Reporting Project, International Reporters and Editors и е единствен официален партньор на Балканите на Wikileaks.
Кой финансира „Биволъ“? Вие, Читателите, финансирате „Биволъ“. Затова екипът на медията няма никакви признаци на сенчесто финансиране. Медията стои зад обществения интерес и защитава единствено гражданите.
По редица анонимни доноси, сайтът „Биволъ“ беше подложен на репресивни действия от редица контролни институции. Не е тайна, че е било по поръчка на Делян Пеевски, Сотир Цацаров и Иван Гешев. Депутатите от Движение за права и свободи-ДПС Пеевски и Йордан Цонев дори предложиха Закона за медиите, в опита си да накарат малкото независими медии като „Биволъ“ да си разкриват източниците на финансиране, т.е. едва ли не да издаваме личните данни на читателите ни.
Във Вашата родна медия Българска национална телевизия. БНТ, обявена официално от Reporters sans frontières / Reporters Without Borders / RSF за “политически зависима” ли ще развивате разследваща журналистика?
Ако г-н Береану продължи с разпространяването на пропагандните опорки на медиите на Пеевски, срещу които медията ни печели дела, “Биволъ” ще потърси правата си по съдебен път.
Докато някои (като редовните “членове” на #СБЖ) се превърнаха в обслужващ персонал на модела #КОЙ, журналистите на Биволъ са номинирани за редица международни журналистически награди, които със сигурност са много по-справедливи и ценни от раздаваните в България от едни медии и спонсори – на други.
Неслучайно, Биволъ е и най-цитираната българска медия по света, защото авторитетът ни се крепи на доверието на читателите ни и международните ни партньори.
✅ Ако считате, че работата ни е полезна за обществото, подкрепете екипа на Биволъ, за да можем да продължим да вършим своята работа, тук: https://bivol.bg/tax