ПРАВИТЕЛСТВОТО Е РАДОСТ И ТЪГА…

Написано от Стоян Николов-Торлака, Биволъ

Правителството е радост и тъга…

Нема правителство и те толко. Вие мое да сакате, ама нема. Кой ли ви пита? Никой! И за нищо! Чича ви от Учиндол и ньего го не питат за нищо. Он просто е некво поставено лице, къде му се ще да се изфръли като чекия на мокър песък и затва тура кой му е кеф за премиер. А за министре на дръжавата, къде ѝ спечели една четврътина от избирателете… нема! Не тура никой. Закво му е?

Лично я философеа на правото не съм завръшил, чесну си признавам. Ама и за премиер не бих се цанѝл с таа абсолютно безсмислена специалнус. Философия на правото, пич! Ти разбираш ли колко смисъл има у подобна наука!? А мани, че не си го добутал донигде с правото, а и си се излетел като бекярин на хоро премиер да ми ставаш!

Лично я живеем у Велико Търново, макар и по диалекто ми може би да ви е станало ясно, че съм от Северозападо. Кък и да е. Тва, къде сакам да каем, е, че изобщо не разбирам враждата на Търново и Горна Оряховица. Виж, таа на Монтана и Враца я разбирам отлично. Може би оти са ми казвали, че с врачанье се недолюбваме, откога съм бил у прогимназеата, не знам. У мументо обаче приказвам за Горна Оряховица и проектопремиеро ни. Верно, отплеснах се и почнах да пишем за враждата между определени населени места, ама ми стана интересно, че човеко е от Горна (така търновлии викат на Горна Оряховица).

Не е лошо да си оттам. Град, жепе гара, захарни заводи, телефонни измами. Има си кво ти е кеф. Ама стига сме се халосвали. Въпросът е друг, драги зрители!

Имаш бизнес с неясен произход и твърде дискусионен поток на средствата. Този, който се крие зад всякакви паравани, но се представя за лидер на политическа партия, макар и да е просто един посредствен чалга изпълнител, казва, че си експерт, а ти дори право не си завършил. Завършил си философия на правото. Това лично на мен ми звучи като телекинеза за начинаещи. И искаш да ставаш премиер?

Аз пък не искам да си ми министър-председател. Не искам да си поредната безсмислена личност в политическия живот на България, която да продължи безвремието. Да, не се съмнявам, че от измислената ви партия само това може да излезе, но не ми се иска да ръководи България. Нито ти, нито Тошко, нито Слави, нито Бойко от Банкя, нито никой идиот, спечелил популярност чрез ДС и Кремъл.

Ужасяващо е, когато виждаме колко късопаметен е българският народ. Бойко Борисов ни пробутваше всякакви идиоти толкова години, повече от две петилетки, и какво? Сега Слави да ни пробутва. Супер! „Старата песен на нов глас“ ли се казваше?

Сменяме предложения за премиери през ден, но за министри не говорим, а искаме подкрепа от други парламентарно представени партии… Ловим маймуни с трици. И знаете ли защо? Защото маймуните са бол. Една четвърт от гласувалите. Друга една четвърт са други маймуни, но да не говорим за тях сега.

Политическият живот в България в момента е следният. Поне според скромното ми мнение. Един продуциран от ДС месия вече е изперкал и бива заместен от друг ДС месия, но вторият дори не си прави труда да се покаже пред хората, защото обществото ни е с толкова закърняла политическа критичност, че всичко му е транспенис.

И, воала! Ето ви философ на правото за премиер! А министри няма да ви казваме. Ние не сме подготвени, та не очаквахме толкова идиоти да гласуват за нас и все още се чудим какво да правим с „доверието“ им.

Някой гениален човек от Калофер беше казал „А вий… вий сте идиоти!“, но аз не смея да давам крайни заключения. Просто ще кажа, че всички гласували за И Така Нататък са идиоти, заради които ще патим всички освен ако наесен не отидем на нови избори.