БОЕЦ, като вносители на сигналите до ЛИБЕ не бяхме нито информирани, нито поканени на среща с евродепутатите.

БОЕЦ – България Обединена с Една Цел

ЗДРАВЕЙТЕ, г-жо бивш журналист, настоящ политик и евродепутат Елена Йончева!
Разбрах, че сте в България заедно с група евродепутати от комисията ЛИБЕ към Европарламента. Вие сте и формален домакин и организатор на програмата на групата.
Както добре знаете през юни БОЕЦ сезирахме с официален сигнал ЛИБЕ и вас лично за полицейското насилие и масовото подслушване на граждани и журналисти по време на протестите предоставяйки ви доказателства и документи. Настояхме делегация на Комисията да посети България, за да ги запознаем подробно с тези и други казуси касаещи корупцията, погрома върху свободата на словото и репресиите над борещите се срещу мафията и нейната власт.
Разбрах, че днес сте се срещнали с главния прокурор Гешев.
БОЕЦ, като вносители на сигналите до ЛИБЕ не бяхме нито информирани, нито поканени на среща с евродепутатите.
С кого се срещнахте и какво показахте на колегите си, г-жо Йончева?
Срещнахте ли се с журналиста Димитър Кенаров, зверски пребит, незаконно задържан и малтретиран от служители на МВР на 02.09.2020г.?
Срещнахте ли се с Евгени Марчев и близките му и останалите пребити от полицията зад колоните на МС на 10.07.2020г., за да чуят евродепутатите от първа ръка какво са преживяли тези хора?
Срещнахте ли се с Венелин Божилов и Милена Кишкова от БОЕЦ, удряни и незаконно задържани по време на протестите?
Срещнахте ли се с мен, за да разкажа как мафията три пъти се опита да убие съпругата ми заради дейността ми с БОЕЦ? Как посегнаха и на децата, бойците и близките ми. Да разкажа как по поръчка на мафията и главния прокурор се повдигат обвинения и осъждат неудобните. Да разкажа за сигнала на БОЕЦ до испанската прокуратура срещу Борисов за Къщата в Барселона и какво последва след това! Да разкажа за Турски поток и милиардите потънали в тази бездна. Да разкажа за стотиците сигнали, разкрития и престъпни схеми. Да разкажа как „националните“ и „обществените“ медии наричаха протестиращите – негодници, безделници и престъпници и как лижеха задниците на управляващите ни мафиоти, мотивирани с милиони от Брюксел.
С някой разследващ журналист срещнахте ли се?
В офиса на някоя истински независима медия отидохте ли? То някои нямат и офиси… Да ви разкажат как се прави журналистика в България, защото вие сте забравили.
С кого се срещнахте, г-жо Йончева? С кого, след като не се срещнахте с пострадалите, потърпевшите и вносителите на сигналите?
Защо дойдохте и за какво разкарвахте тези хора?
Да станете поредните политици, които се катерят по нашите гърбове и си правят ПР с тегобите, проблемите и мъката на гражданите?
Нещо толкова се случи и в комисиите в Парламента – много пъчене и пресконференции и резултат – нула. Пак никой не пожела да срещне с пострадалите и бойците. Нито един наказан, на никой ръководител, или на мистър не е потърсена отговорност и никой гражданин не може да потърси правата си защото било… секретно.
Какво им казахте на колегите си, г-жо Йончева? Казахте ли им, че мафията закри цяла телевизия, за да запуши устата на Люба Кулезич и Диков? Че от години Биволъ са под постоянно прокурорски проверки? Че журналистите от Фрогнюз бяха разпитвани, като престъпници? Че разследващия журналист Наско Чобанов от БРРД бе обявен за принудително довеждане с международна заповед от прокуратурата? Че срещу Евроком имаше прокурорска проверка?
И какво се случи, г-жо Йончева? Казахте ни неща, които знаем от години, поговорихте си с Беновска и Гешев и се връщате в Брюксел. А ние оставаме да се давим в кочината.
Може ли следващия път да не идвате?
Ако все пак в Брюксел се интересуват от проблемите в България, поканете там тези, които ги знаят, за да разкажат.
А ако от всички приказки, полети, разходки, проверки, комисии и пресконференции няма резултат, то няма и смисъл от тях. Харчете ни парите за нещо друго.
Гражданите ще спечелим своите справедливи битки, ако не искате, или не можете да ни помогнете, поне не ни тежете.
24.09.2021г. Георги Георгиев – БОЕЦ