ДА ВИ Е ЧЕСТИТО ОФ-ТО (ПОРЕДНОТО)!

.
Българският национален ОФ (Отечествен фронт) официално беше представен снощи в НДК – на сбирката на Инициативния комитет за президентската кандидатура на Румен Румен.
В този Инициативен комитет застанаха всякакви – от най-червени и най-путинофили до най-десни и най-западнофили.
Отсъстваха ключовите играчи ГЕРБ и ДПС.
Отсъстваха, за да не се разбере ключовата им роля при избора на тази кандидатура.
.
Защото ГЕРБ до последно ще бави кандидата си, давайки така предимство в кампанията на Румен Радев. И второ – техният човек, който и да е той, вече не може да бъде реален претендент за властта.
Ключовата роля на ДПС е друга. Сарая ще издигне своя кандидатура за първия тур, за да консолидира електората си. А за втория тур ще призове и инструктира консолидираните вече техни избиратели да гласуват за ОФ-кандидатурата.
.
От аналогията с миналото липсва само Червената армия.
Но както се знае, в България с изключение на времето около 9 септември 1944 г., когато се появила на сцената, след това тя винаги стои зад кулисите в качеството й на режисьор на събитията.
Навремето бившият руски президент и премиер Черномирдин беше казал: „Каквато и обществена организация да създадем, накрая все КПСС се получава!”
Та и у нас е така. Накрая все се получава ОФ. Все имаме сплотеност на „прогресивните сили”- сега закичени на ревера с Байдън и с верноподанически поглед към Путин.