Изборите ще са 2 в 1 на 14 ноември

Явно за президента Радев най-важните избори касаят самия него и нищо друго …

Избори 2 в 1 ще се проведат на 14 ноември, обяви президентът Румен Радев в Плевен. Тогава българите ще дадат гласа си за държавен глава и Народно събрание.

„Ще разпусна Народното събрание максимално бързо в съответствие с реда и Конституцията. Изборите ще бъдат 2 в 1 на 14 ноември“, заяви той в Плевен, където участва в отбелязването на 144-ата годишнина от началото на Третия щурм за освобождението на града.

Той подчертава, че по този начин ще бъдат спестени и пари от хазната, и време на хората.

„Явно е, че двете кампании – за Народно събрание и президент, ще текат едновременно и ще се слеят. Аз съм убеден привърженик на надпартийното съгласие и ще разчитам на подкрепата на всички почтени българи около големите цели“, обяви Радев.

Според него тези избори щели да са показателни за това кои партии „работят за бъдещето и кои бранят корупционните схеми“.

На този фон Йордан Цонев от ДПС с още по-известния си прякор избълва : „Ще има последствия за българския президент. Няма да го подкрепим. Ние дадохме своя скромен принос той да стане президент. Сега ще дадем своя скромен принос той да не стане президент“, каза Цонев.