Една напълно и нарочно допусната еко-катастрофа над Черноморието ни

Една напълно и нарочно допусната еко-катастрофа над Черноморието ни 🙁 Правителството НЕ защити държавния и обществения интерес и цяла седмица остави корабът да се разбива в скалите около Яйлата!
Министерство на транспорта и Морска администрация:
Предопределена ли е съдбата на Vera Su? Най-вероятно да. В момента към него единствено се движи Hydro3, вероятно за селфи. А вятърът и вълните не идват утре, а днес, към 14 часа, вече ще има 6-7 м/с от североизток. За утре вече прогнозата се усилва…
Какво се случи за тези 6 денонощия в които можеше да се реагира? Абсолютно нищо. С изключение на това, че от кораба периодично изпускаха част от товара – засечено с дрон на 22 септември, както и от Найден Недев на 25 септември под и над вода! В същото време проверки и проби от МОСВ показват, че изтичане няма! Най-вероятно под прикритето на нощта се случва това изпускане – но ще се види, когато планктона цъфне… ЗАЩО Морска администрация от ден първи иска да изпусне товара на кораба, докато МОСВ изрично им забранява да правят това???
6 денонощия в които можеше сигурно по 10 различни начина и по суша и по вода, този кораб да бъде разтоварен. Дори и от обикновени хора, не от държавни институции! А военните можеха да решат ситуацията за часове.
Кой саботира целия процес по спасителните операции? Отново политика ли е замесена, например да се злепостави служебното правителство на цената да стане екологична катастрофа?
Ясно е едно. Контрол в морето у нас няма. Никакъв. Замърсявания, бракониери, контрабанда… У нас спасяване по море е невъзможно или е с пожелателен характер. Тази псевдо институция Морска администрация незабавно трябва да се закрие и ръководителите й да бъдат съдени. Трябва да имаме Брегова охрана с широки правомощия. Трябва военните да участват пряко в спасителни операции, както по вода така и по суша.
Сега този кораб е пълен с урея… С какво ще бъде натоварен следващият?
Просто за миг Черноморието ни може да изчезне от картата на света като туристическа дестинация завинаги