Атанас Чобанов: Има доказателство, че Пеевски е пребивавал като бизнесмен в Дубай (ВИДЕО)

Коментар на разследващия журналист от „Биволъ“ в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“

Отдавна казваме и натъртваме, че хората, които създадоха Делян Пеевски, са хората от Държавна сигурност. Вижте кой му е адвокат – Александър Ангелов. Чий син е – на Параскер Параскевов, който е полковник от ДС, бивш вътрешен зам.-министър на Жан Виденов. Вижте кои са хората, които са оторизирани да бъдат управители на Булгартабак – Гено Андреев, който е син на Румен Андреев. Вижте с кого Делян Пеевски започна кариерата си – Илия Павлов. Кой доведе царя – агент Румянцев. Кой ходи да го доведе от Мадрид – двама агенти Сава и Иван (Каракачанов и Доган). Това коментира разследващият журналист Атанас Чобанов в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“.

„Докато няма лустрация и тези хора не бъдат натикани в ъгъла, даже в затвора бих казал, няма България да се измъкне от тази мъртва хватка“, коментира още той.

„Международният консорциум публикува отзвук за случващото се и Пеевски заема много лично място. Може би защото ДАНС реагира бързо и го привика на разпит и това получи медиен отзвук. Такива хора като Пеевски, такива задкулисни играчи, които в продължение на години олицетворяват корупцията, че даже САЩ да го санкционират по Магнитски. Разбирате ли за какъв национален резил става въпрос. ДПС е една креатура на ДС за усвояване на държавен ресурс като експлоатират етническия вот“, коментира Чобанов.

По думите на разследващия журналист Пеевски е имал разрешение за дългосрочно пребиваване в Дубай, което е валидно, ако той е пребивал 6 месеца и 1 ден в Дубай. „Той няма как да е резидент едновременно и в Дубай, и в България. Някъде трябва да си плаща данъците, а за да си плаща данъците тук, той трябва да живее у нас 6 месеца и 1 ден. Не може на двете места да си по 6 месеца и един ден. Въпросът е дали тя е била подновена, защото ако е била подновена и Пеевски е подписал декларация, че живее постоянно в България (бел. ред. когато е бил кандидат за евродепутат и депутат) значи имаме още едно нарушение“.

https://eurocom.bg/new/atanas-chobanov-ima-dokazatelstvo-che-peevski-e-prebivaval-kato-biznesmen-v-dubay-video?fbclid=IwAR2D9JjNnEENuWawjGEetiFp5oiFNdVNsnhYVGBd1fdYAl_NhnlDbolP3do