Асен Василев покани Бойко Борисов на дебат

Съпредседателят на Продължаваме Промяната Асен Василев покани на публичен дебат Бойко Борисов. Възпитаникът на Харвард е готов лидерът на ГЕРБ да избере кога и къде да е разговорът.

Поводът за словестния дуел е изцепката на Борисов : ”Имам въпрос към Асен Василев: Как, аджеба, толкова успешен министър като теб допусна такова нарастване на лихвите. Да кажеш, че се крадат 8 милиарда от България, означава, че си рядко неграмотен”, това заяви еднокнижният Бойко Борисов по адрес на харвардския възпитаник пред журналисти в Русе.

Асен Василев на няколко пъти обяви, че по време на управлението на ГЕРБ са крадени по 8 милиарда лева на година чрез инхаус процедури и нагласени обществени поръчки.

Затова Асен Василев предлага на бившия пожарникар Борисов да отидат на дебат, в който хората сами да преценят грамотността на всеки от двамата.

Ето и текста на поканата, изпратена днес до централата на ГЕРБ:

Г-н Борисов,

по повод на вашето изказване пред медиите от изминалите дни: „Да кажеш, че се крадат 8 милиарда от България, означава, че си рядко неграмотен.“, Ви каня официално на дебат, в който хората сами да преценят грамотността на всеки един от нас. Готов съм публично да се изправя срещу Вас и, базирано на грамотно четене и боравене с факти, документи и доклади да покажем на българския народ къде са техните 8 млрд. лева.

Оставям на Вас да решите къде и кога преди изборите да се състои дебатът.

Асен Василев

Авантаж по материали от интернет