Футболистите от Механото завоюваха купата на БМФ Порт Бургас

Емоционална и оспорвана бе борбата за първото място в ученическия аматьорски турнир по футбол на малки вратички за купата на БМФ Порт Бургас 2021. След напрегнато изпълнение на дузпи, отборът „Механо тийм“ на Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника спечели голямата награда – билети за мач от Лига Европа  „Лудогорец – Мидтиланд“. Младите спортисти ще подкрепят  българския тим от трибуните на стадиона в Разград на 9 декември. Билетите за мача, както и транспорт за бургаските победители са осигурени  от организаторите. Младежите от професионалната гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов“ се класираха на второ място, а бронзът взе сборен ученически отбор  „Безкраките“.

Състезанието се проведе на 20 ноември в Бургас, при спазване на всички мерки за безопасност, наложени заради пандемията COVID-19. Стотици фенове на футбола наблюдаваха спортната надпревара онлайн, във фейсбук страницата на новинарския сайт На брега.

В шестия турнир за купата на БМФ Порт Бургас  взеха участие 6 отбора от бургаските училища: ПГ по механоелектротехника и електроника, ПГ по транспорт, ПГ по електротехника и електроника „Константин Фотинов“, ПГ по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола“, която се включи с 2 отбора – „Корабоводители“ и „Морско училище“, както и сборен отбор „Безкраките“.

Футболната надпревара се проведе съгласно правилата, регламентирани в Наредбата на БФС по минифутбол. Отборите бяха разпределени чрез жребий в две групи и се състезаваха на принципа „всеки срещу всеки”. След края на груповата фаза победителите се срещнаха на полуфинал и финал.

За всички участници турнирът бе напълно безплатен. Освен голямата награда, купи и медали,  организаторите бяха подготвили предметни награди за класиралите се на първо, второ и трето място, както и индивидуални подаръци за всеки участник.

За шеста поредна година футболното състезание се превърна в общоградско спортно събитие и постигна своите основни цели – да помогне за утвърждаването на спортни навици сред младите и да допринесе за развитието на масовия спорт в града, дори и в условията на пандемия. Инициативата е част от социалната програма на „БМФ Порт Бургас” и във времето се превърна в емблема на корпоративна отговорност, насочена към младите хора.