Кметът Николов шампион по ескиважи

Днес няма да говорим за бокс, но ще говорим за една добре позната практика ползвана често от Димитър Николов …Да ползва подобна практика му помага това, че от 2007 г. до 2020г. бе любимец на Бойко Борисов, а местните магистрати и до ден днешен попадаха в една или друга свързаност с юнака от сградата с колоните, защото вероятно е бил много щедър или просто е държал хляба и ножа на битовизмите в нуждите на тогите … Кой да ти каже, но затова се говори това-онова.

Днес полиция нахлу в самата светая светих на местното феодалство. Самите проверяващи отказаха да разкрият пред медиите какви документи са били изискани, но по-късно стана ясно, че те са за парк „Росенец“. От местната управа обявиха, че нарушения нямало никакви, защото още от 2012 година едни земи били присъдени на държавата от съда. Общината не тълкувала това решение, а го изпълнявала и затова със своя заповед била деактувала в полза на държавата.

Присъствал съм на заседание на ОбС-Бургас, на което същият кмет публично отказа да изпълни едно решение на ВАС преди 10 години, така че ескиваж №1 си е чист фалш …

Парк „Росенец“ е народен парк от 1934 година с указ на Цар Борис III, който е обнародван през 1935 година. През 1944 година всичко се национализира, като се дава на Община Бургас да го стопанисва.

Кметът Йоан Костадинов поисква в средата на 90-те години народният парк да бъде върнат на общината. Последва съдебно решение по този въпрос, с което на практика се казва, че няма как този парк да бъде върнат, след като той така или иначе се стопанисва от местната управа.

Той издава акт за превръщането му в общинска собственост и въпросните над 4600 декара стават със статут, при който нито могат да се продават, нито нещо друго може да се прави с тях.

Община Бургас решава да си възстанови собствеността през 2017-2018 г., но успява да го направи само върху 3500 декара. Тези декари са  земи са във вътрешността на парк „Росенец“. Най-апетитните 1100 декара, които са около морето ги загубва. По изчисления, които не са официални, с тези свои действия Община Бургас си нанася щети за около 150 милиона лева?!!

Депутатът от ПП Константин Бачийски, който беше общински съветник от СЕК е успял да намери заповедта за отписването на въпросните над 4600 декара подписана от кмета Димитър Николов.

Тук Димитър Николов отново употребява ескиваж, защото е деактувал тези над 4600 декара от парк „Росенец“ със заповед, която е със същия номер като официална заповед за „Хляб и хлебни изделия“.

Да припомним : „На 19/03/2014 фирмата Хермес Солар ООД е придобила терените – общо 8173 кв.м. и три сгради – за 1 706 247 лв., показва справка в Имотния регистър. Тези апетитни земи вече са подготвени за строеж в края на 2013. С ПУП одобрен от Община Бургас по предложение на кмета Димитър Николов (ГЕРБ) 175,5 декара от бившата почивна база “Росенец”, принадлежащи на фирмата с руски собственици “Стрейтлайн”, са регулирани за курортно строителство“-https://bivol.bg/dogansarai-1.html

Явно такъв е арсенала от хватки на бургаския кмет … И ако не се лъжем резултатите са ясни още от самото начало …

За тях ВАС, а за нас …

Авантаж