Нагло : Емилиян Гебрев е собственик на басейна в скалите в Синеморец

Оръжейният бос Емилиян Гебрев е построил впечатляващ ваканционен имот на скалите в Синеморец. Изкупил е всичко наоколо и реално нямал съседи в близост.

Оръжейният производител и търговец Емилиян Гебрев бе отровен с нервно-паралитично вещество от групата на Новичок, се освети в скандала с издълбаните скали в Синеморец, за да бъде построен басейн.

Емилиян Гебрев от близо две десетилетия има собственост в Синеморец. Той е един от най-крупните бизнесмени в страната.

Началото на бизнеса му тръгва от държавната оръжейна фирма „Кинтекс“. През 1992 година създава ЕМКО АД, която е специализирана в износа на боеприпаси. През годините името му се е свързало с няколко международни скандала, а през 2012 г., Гебрев бе в т.нар. „черен списък“, пратен до българското външно министерство от Руската Федерация. Според Москва, той е продавал оръжия в Грузия и други размирни райони.

Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова съобщи, че е възложила пълна проверка на държавната собственост в региона. Екипът й внимателно обходил цялата област, докато се натъкнал на нарушение – държавните скали в Синеморец били издълбани, за да се направи басейна на Гебрев. Достъпът до тях бил възпрепятстван от години, тъй като имало множество частни имоти.

Тя е изпратила питане до кмета на Царево Георги Лапчев и очаква отговор.

От Окръжна прокуратура в Бургас съобщиха, че се самосезират по случая и ще направят пълна проверка, която започна още от днес.