Копейкин си направи телевизионното шоу. Стръвта бе налапана от медии и политици.

Начинът по който се реагира на протеста на Копейкин, както от медии, така и от политици издава тоталното неразбиране на опасността, която той представлява, респективно на начините , по които трябва да се реагира на действителни проблеми на развитието ни..
Първо, темата за зелените сертификати не е само и основно на Копейкин, той се присламчи. Неговите депутати са ваксинирани менторите на Копейкин също. Путин въведе драконовски режим за задължителна ваксинация. Тоест тук имаме работа с политическа употреба на едно достатъчно широко разпространено мнение сред обществото. Защо другите партии и политици не дадоха гласност на тези тежнения – питайте тях. Но поне 60 процента от обществото застъпва в една или друга степен скепсис към полезността на зеления сертификат и те нямат друг изразител освен Копейкин. Този протест е въдица, която налапаха всички „нормални“ политици и медии, като го легитимираха като водещ изразител, и така му качиха акциите, много над неговата електорална тежест.
Второ, повтарям го и сега. Мисията на Копейкин е кремълска – не го интересуват нито сертификати, нито ваксини, интересува го само противопоставяне, разделение и парализа на обществото, за да не може да постигне единодействие и консенсус. Тази агресивност, която неговите фенове излъчват и демонстрират, е храна за другата екстремност – „ваксърска“ агресивност, която припознава всички съмняващи се като „терористи“, защото заразявали!?! като чели ваксинираните не заразяват. Стане ли кавгата, кой крив, кой прав няма значение.
Разделен народ, загубен народ, а имаме толкова много важни неща да решаваме.
Голяма грешка на Кирил Петков е че от всичко реши най-отпред да сложи въпроса за сертификатите.
Балансът по сметката на доверието към него е функция на кредит и дебит. Темата зелен сертификат дава повече дебит, отколкото кредит. А е нужно да се печелят „малки победи“, да се избират битки, и най-вече да се изтегли от позицията на единственоговорещ и да остави министъра на здравеопазването да си води битката с пандемията.
Копейкин си направи телевизионното шоу. Стръвта бе налапана от медии и политици. Ако измерите влиянието му след митинга бъдете сигурни че е нараснало. Защото Петков направи темата зелен сертификdт централна, а другите партии се потопиха и остана „сам Копейкин на коня“.
Фейсбук
карикатура :

Tchavdar Nikolov