Гешев подготвил убийството на Пеевски през 2014 г., с което започна фалитът на КТБ

Помните ли как на рождения ден на Бойко Борисов през 2014 година разбрахме за публичното задържане на трима души, защото извършвали “подготовка за убийството на Делян Пеевски”? А помните ли как това даде тласък на разграбването на КТБ? Инсценирани ли бяха тези арести, за да бъдат разграбени милиардите – отговорът е да. Прокуратурата никога не е имала за цел да осъди тези хора. Тяхната цел е била, чрез сценария за убийството на Пеевски и задържането на тези хора, да дръпне спусъка за разстрела на КТБ! Днес БОЕЦ разкриваме един виден участник в тези събития – човекът, посочил набедените за “убийци” на Пеевски: лично Иван Гешев, по онова време все още само редови слуга на мафията, който – чрез предателството на свой приятел, си “заслужи” да стане главен прокурор!

*Тази снимка е част от материалите и останалите снимки, които БОЕЦ ще публикуваме в понеделник. 

Главния прокурор Иван Гешев има ключова роля и връзка с фалита на КТБ. Гешев е назначен от Пеевски за прокурор по делото “КТБ”, за да прикрие следите му в банката, както и собствените си следи в подготовката и организацията на фалита на банката. Гешев е посочил поне един от „убийците“ на Пеевски, с което действие започна атаката срещу КТБ. БОЕЦ разполагаме с достатъчно неоспорими доказателства – данни, снимки и документи за това.

БОЕЦ призоваваме за максимално споделяне и разпространение на това видео. Само с граждански натиск и подкрепа от независимите медии и журналисти можем да пробием омертата и медийното затъмнение и да стигнем до резултат по това разследване. Публичността и гласността ще осигурят и за нас, семействата и близките ни известна сигурност.

Гешев трябва да бъде незабавно задържан под стража и отстранен от заемания пост!

#ГешевКилърГейт

Това, което чувате днес е малка, много малка част от информация, с която разполагаме и която разкрива конкретни престъпления и участието на висши магистрати и политици в тях. Останалата част от информацията съдържа доказателства и данни за престъпления срещу държавата и връзки зад пределите на страната. Това е само началото. Всичко ще бъде огласено и публикувано през следващите дни, като ще изискваме реакции и гаранции от институциите за ефективни действия и сигурността на нашите източници и семейства.

На 13 юни 2014 година – на рожденият ден на Бойко Борисов (нищо случайно няма, наглостта и цинизма на мафията са безгранични), бе огласено задържането на трима души за убийството на Пеевски.

Арестите на Георги Христов, Красимир Методиев и Венцислав Върбанов са извършени на 11.06.2014 г. зрелищно и брутално в стил „Цветанов” и са наредени от столична следствена служба, която по онова време е под ръководството на Петьо Петров, известен като Петьо Еврото. Тримата обвинени за убийството на Пеевски са задържани пред погледите на техните деца и семействата и в домовете и офисите им са извършени обиски.
Веднага след като се огласяват тези арести на 13.06.2014 г. прокуратурата нахълтва в офиси на фирми в сградата на КТБ с 19 разрешения за претърсвания и изземвания издадени от Софийски градска съд под ръководството на Владимира Янева. Това дава началото на паниката и процесите, довели до фалита на КТБ с активното участие на прокуратурата. Но спусъкът е натиснат с арестите на трите лица, обвинени за убийството на Пеевски уж поръчано от Цветан Василев. И не се залъгвайте – Василев е бил част от това мафиотско статукво и ако не бяха му посегнали на бизнеса, и до днес щяха да са си заедно. Той също носи своята отговорност.

Това „убийство”, огласено на 13.06.2014 г. – в деня на влизането на прокуратурата в сградата на КТБ, в продължение на три дни подгрява удара срещу банката и фалита на КТБ. Самият Пеевски на 16.06.2014 г., влизайки на разпит в столичното следствие при Петьо Еврото, ги нарича „моите убийци”. На 19.06.2014 г. прокуратурата хвърля на обществото „новината”, че от КТБ са изнесени 206 милиона лева в чували. На 20.06.2014 г., БНБ постави КТБ под специален надзор, прекрати всякакви плащания и назначи квестори. И фактически това е краят на банката. Началото е убийството на Пеевски.

Още през 2014 г. , след като ареста на „убийците” на Пеевски и нахлуването в КТБ изпълни ролята си, прокуратурата в лицето на главния прокурор Сотир Цацаров призна, че това е било срамна грешка и оттегли обвиненията си. Прокуратурата никога не е имала за цел да осъди тези хора. Тяхната цел е била, чрез сценария за убийството на Пеевски и задържането на тези хора, да дръпне спусъка за разстрела на КТБ, като представи Пеевски в образа на жертва, а Цветан Василев, като поръчител на убийство. Както и да получи формален повод да влезе в офисите в сградата на банката и да взриви паниката сред вложителите.

Никой обаче не попита и обществото не разбра кой и как е посочил убийците на Пеевски. Ще изкажа обосновано предположение за развитието на тези събития.

След решението за фалита на КТБ от Пеевски и Борисов те знаят, че Цветан Василев ще обвини Пеевски за това. Решават да предприемат изпреварващи действия и самият Пеевски измисля легендата за неговото убийство и възлага задачата на Цацаров. Той спуска заповед за изпъленение на Петьо Еврото, най-довереният човек за мокри поръчки на мафията. Еврото и неговата шпицкоманда от СГП, която бе разкрита от следовател Бойко Атанасов в интервю за “Биволъ”, се задейства. По това време Иван Гешев е част от тази шпицкоманда в СГП под пряк контрол на Пеевски и мафията. Профилът на убийците, които трябва да бъдат задържани е бизнесмени около и над средното ниво, да имат бизнесконтакти с КТБ и Цветан Василев, да не са публично известни личности и да може да се упражнява контрол върху тях. Всеки, който отговаря на този профил е било възможно да бъде обявен за убиец на Пеевски. Но все пак кой и защо посочва именно тези хора.

Иван Гешев е посочил имената на убийците на Пеевски или поне едно от тези имена и това е Красимир Методиев.

БОЕЦ получихме информация, снимки и други доказателства, че Иван Гешев е бил личен, семеен приятел с един от „убийците” на Пеевски и че той лично е посочил своят приятел – Красимир Методиев, за убиец. Изключително гнусна постъпка, която освен престъпление, е еманация на духовната уродливост, подлост и социопатия на този човек. Гешев е бил близък приятел на Красимир Методиев, били са заедно и семейно на екскурзии и почивки и от това приятелство е знаел за бизнеса му и че той е имал контакти с КТБ. И за да се натегне на началниците, за да заслужи благословията на Пеевски и кариерно развитие, той поръчва, набеждава, предава своят приятел, донасяйки за него и посочвайки го за един от убийците.
БОЕЦ се свързахме с Красимир Методиев по телефона и пред нас той заяви, че отказва да коментира темата в момента, като нито потвърди, нито отрече информацията. Данните и снимките, с които разполагаме обаче са достатъчно убедителни.

Веднага след тези събития заради личните си заслуги и доноса на Гешев срещу своя приятел, с които осигурява убийството на Пеевски, буквално три седмици по-късно през юли 2014 г. Гешев е назначен от Пеевски и Цацаров за прокурор по делото за фалита на КТБ и в продължение на две години – до май 2016 г., се занимава само с това. Веднага след внасянето на обвинителния акт и „пътешествието с дизел до луната”, Гешев е командирован в специализираната прокуратура, малко след това става шеф на същата, а две години по-късно, по лично предложение на Цацаров и по заповед на Пеевски, Гешев е назначен и за главен прокурор от мафията и нейните марионетки във ВСС.

Това е пътят на Гешев, а всичко тръгва от убийството на Пеевски. Тук, с информацията за ролята на Гешев във фалита на КТБ данните се преплитат и потвърждават от два други източника. В сигнала на БОЕЦ за “ЖосиГешевГейт” и в други сигнали до правосъдния министър и МВР се съдържат данни за това, че след назначението на Гешев като прокурор по делото КТБ той лично е горил документи в двора на къщата си във Волуяк, като очевидец свидетелства за това. От друга страна следовател Бойко Атанасов пред камерите на национални медии показа как са унищожени и изхвърлени в кофите за боклук купища с документи, включително описи за разпит на свидетели, договори за прехвърляне на дружествени дялове и други доказателства по делото КТБ точно по времето, когато Гешев е начело на производството. Пътят му към поста главен прокурор започва с едно престъпление и предателство. И с фалита на КТБ. Това е цената.

Точно това са правили презрените доносници от Държавна сигурност – писали са доноси и са набеждавали свои приятели, колеги и дори братята и сестрите си, за да се натегнат на началниците си и да се издигнат в службата. Измисляли са истории и са писали доноси за лична информация получена от приятелите си, които са споделяли с тях. Унищожавали са човешки съдби, мечти и животи от алчност за власт. Хора като Гешев, без морал и ценности, са готови на всичко за своето кариерно израстване и обогатяване. В същото време тези хора се превръщат в слуги на най-долните престъпници и изпълняват техните заповеди и поставят под техен контрол институциите, в които работят. Предателството е едно от най-долните престъпления. Красимир Методиев, посочен от Гешев за убиец на Пеевски едва не загубва живота си в ареста. Публичната информация от онези дни ни припомня, че след своят арест той постъпва в болница в тежко прединфарктно състояние с опасност за живота. Гешев почти убива своят приятел, набеждавайки го за убиец. Съдбата на този човек след това е ужасяваща. Той оцелява, но след като Гешев го вкарва под гилотината на прокуратурата, както и негови близки и бизнеса му .репресиите от различно естество продължават според документите, с които разполагаме. Сянката на прокуратурата над него явно е продължила с години, вероятно и до днес.

Това, което чувате днес е малка, много малка част от информация, която разкрива конкретни престъпления и участието в тях на висши магистрати и политици. Останалата част от информацията съдържа доказателства и данни за престъпления срещу държавата и връзки зад пределите на страната. Това е само началото. Всичко ще бъде огласено и публикувано през следващите дни, като ще изискваме реакции и гаранции от институциите за сигурността на нашите източници и семействата ни. Дори не можете да си представите за какво става дума. Разбира се, Гешев отново е във фокуса.

В понеделник, в 10:00 ч. БОЕЦ ще публикуваме втората част по ГешевКилърГейт и снимки, доказателства за представените данни. Ще обявим и следващите си стъпки и действия. Очаквайте и продължението за ЖосиГешевГейт заедно с BIRD.BG.

БОЕЦ призоваваме за максимално споделяне и разпространение на тази информация. Само с граждански натиск и гражданска подкрепа можем да пробием омертата и медийното затъмнение и да стигнем до резултат по това разследване. Публичността и гласността ще осигурят и за нас, семействата и близките ни известна сигурност.

Гешев трябва да бъде незабавно задържан под стража и отстранен от заемания пост. Призоваваме и за незабавни действия на институциите.

#ГешевКилърГейт

#БОЕЦ

Битката продължава!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Гешев подготвил убийството на Пеевски през 2014 г., с което започна фалитът на КТБ