Една от най-големите компании в Русия се обяви срещу Путин: отговорът дойде веднага

Руските олигарси започнаха да осъзнават мащаба на проблема

Вчетвъртък, 3 март, най-голямата руска частна петролна компания Лукойл публикува изявление, в което призовава за прекратяване на инвазията на Русия в Украйна .

Първоначално това беше съобщено на уебсайта на компанията , но в момента е блокирано по „неясни“ причини. Съдържанието на призива обаче все още се разпространява в новинарските сайтове , включително в Русия.

„Съветът на директорите на PJSC Lukoil изразява своята загриженост относно трагичните събития в Украйна и нашите най-дълбоки съболезнования на всички засегнати от тази трагедия. Призоваваме за прекратяване на въоръжения конфликт възможно най-скоро и подкрепяме напълно неговото разрешаване чрез преговори, дипломатически средства.“ – се казва в съобщението.

Може да видите съобщение за грешка, когато се опитате да влезете в уебсайта на компанията.

В същото време, според съобщения в медиите, един от съсобствениците на „Лукойл“ Вагит Алекперов след инвазията в Украйна започна да губи около 1 милиард долара на ден.

Както беше съобщено по-рано, в резултат на тежките санкции от Европа и САЩ, елитът на Путин вече започна да се чувства зле и да евакуира семействата си възможно най-далеч от Москва и, ако е възможно, от Русия. По-специално, известно е, че те започнаха да се местят в ОАЕ, Грузия и Израел .

https://telegraf.com.ua/ukr/novosti-rossii/2022-03-03/5698249-odna-z-naybilshikh-kompaniy-rosii-vistupila-proti-putina-vidpovid-priyshla-vidrazu-zh