ОБЛАСТНИЯТ НА БУРГАС СЕ ОКАЗА СЪДРУЖНИК С ГЛАВНИЯ КОНСТРУКТОР НА РУСКИТЕ “ЗВЕЗДНИ ВОЙНИ”

https://bivol.bg/pavel-marinov-star-wars.html?fbclid=IwAR3xKxxb96yM9bAsNTtjnC0AG26ruYmVbw4RKcNHr_TXe_BhJ1JFxMF-870

Capture_2013-09-17_a_14.31.22

Павел Маринов (в средата) придружава Сергей Станишев и Пламен Орешарски на посещение в Бургас. Снимка: личен блог на Павел Маринов

English version here

Корпорацията “Аламак” е включена във федералния справочник “отбранително – промишлен комплекс на Русия 2007 – 2008 г.” – гласи съобщение в сайта на фирмата. Tя е създадена през 2006 г. като собствеността е поделена между “Инвестторгбанк” и компаниите “Максимум” и “Алтаир”. “Аламак” има мажоритарно участие в заводи за телекомуникационно оборудване, приборостроене и електроенергетика в Русия.

Според “РИА Новости” Инвестторгбанк заема 47 място по активи сред руските банки с 106 милиарда рубли. Основни акционери в банката Инвестторгбанк са Владимир Гудков, Владимир Удалцев и две офшорни фирми от Люксембург и Холандия. Преди година Инвестторгбанк беше обискирана от руските служби в рамките на разследване срещу незаконна банкова дейност.

Руската отбранително-промишлена фирма “Аламак” присъства в България чрез дружеството “Аламак Интер”, регистриранo през 2008 г. При учредяването в съвета на директорите влизат американската офшорка от щата Делауер “Интерлог”, представлявана от Павел Маринов, както и руснаците Евгений Михайлов, Владимир Гудков и Сергей Боев. Акции при учредяването записват “Аламак ПФК”, Евгений Михайлов, Владимир Гудков и Сергей Боев. Capture_2013-09-23_a_22.56.05

В Съвета на директорите на “ЗТВ” АД фигурират имената на Денис Локостов, /член на СД на Борисоглебския проборостроителен завод/, Евгений Михайлов /чл. на СД на Борисоглебския и Моромския приборостроителни заводи/, Сергей Боев /главен ръководител във военния проект за Космически войни на Руската федерация/. Въпросните заводи имат стратегическо значение за руската Стратегия за развитие на електронната промишленост, която е тясно обвързана с глобалната военна доктрина на тази държава. Висшестоящата компания се допълва от шефа на Борда на директорите на една от най-големите руски банки “Инвесторгбанк”. Именно тази банка е един от основните финансови кредитори на руското правителство в периода от 2008-2010 г.

Capture_2013-09-23_a_22.57.46

“Интерлог – САЩ”, представлявана от Павел Маринов остава в съвета на директорите на “Аламак Интер” до 14 юни 2013 г. показва документ от Търговския регистър.

“Аламак Интер” се явява мажоритарен акционер с 51% в капитала на българския завод за технически въглени “ЗТВ” в Каблешково. Други 25% от капитала на “ЗТВ” се държат от фирмата “Интерлог България”. Разследване на Биволъ показа, че собственик на “Интерлог България” е английската фирма “Интерлог Балкани” с управител Павел Маринов, която обаче е заличена през 2010 г. Маринов не е декларирал това обстоятелство пред българските власти и е продължил да подписва документи от името на тази фирма до 2013 г. В момента 25% от акциите на “ЗТВ” фактически са собственост на фантомна фирма, изчезнала от правния мир преди три години.

ZTV

Пламен Орешарски категорично пое отговорност за назначенията на областните управители

Capture_2013-09-17_a_14.29.43

Панорама БНТ, Петък 13 2013 г. към 11 мин. 30 сек.:

Пламен Орешарски: Нося отговорност за всички назначения за областни управители!

Водещ: Категорично, ще поемете ли отговорността за всяко назначение, което е направено от кабинета?

Пламен Орешарски: Аз и сега нося тази отговорност.

Водещ: Включително за областни управители, заместник областни управители, на всички нива?

Пламен Орешарски: Да, включително и за областни управители. Подчертах и го подчертавам и сега, че специално при областните управители търсих предложения и от двете партии, които подкрепят кабинета. Мисля, че това е нормален подход.

Водещ: Своя отговорност ли поемата сега или чужда.

Пламен Орешарски: Своя отговорност, аз потърсих кадри от тях.

След категоричното изявление на Премиера за личната отговорност, която поема с назначението на областни и зам.областни упавители, Биволъ започва да изнася данни, факти и документи за закононарушенията, интересите и връзките на правителствените назначения за ръководители на областни администрации

Подписите на Маринов под документи на изчезнала фирма са де факто документно престъпление, но до момента няма коментар по тези разкрития нито от прокуратурата, нито от правителството на Орешарски. Де юре в момента Маринов се явява представител на търговско дружество и по закон няма право да е областен управител. Този факт също се неглижира от премиера, който съгласно чл. 19а ал.3 от Закона за администрацията е длъжен веднага да уволни Павел Маринов.

Както в много други скандални случаи, разкрити от Биволъ, мълчанието на властта издава объркване и трескава подготовка за измъкване от ситуацията с кризисен пиар. Този път обаче задачата ще бъде с повишена трудност. Странните свързаности на областния управител Павел Маринов определено надхвърлят местния контекст и стават проблем за отношенията с евроатлантическите партньори на България.

Българският губернатор и “руският Дарт Вейдър”

Връзките на Маринов с фирма от руския военно-промишлен комплекс са нов щрих в биографията на местния партиен шеф на БСП и настоящ губернатор на Бургас. Защо мощната руска военно-промишлена корпорация “Аламак” си е харесала малкия български завод с 30-40 работници? Какво точно произвежда и изнася заводът (който впрочем е на печалба) и каква е ролята на Павел Маринов, който жонглира с офшорки и чуждестранни фирми в полза на руските собственици?

Тези въпроси засягат и националната сигурност. Поради важността на поста си областният управител трябва да има достъп до поверителна информация на натовска държава (каквато все още се явява България). Бургаска област е особено чувствителна зона, тъй като там се намира една от американските бази в България и летището в Сарафово, вече използвано както от натовските сили за военни операции, така и от терористична организация за атентат срещу израелски граждани. Областният управител е представителят на правителството, който координира действията на институциите, при възникване на кризи. За да посреща подобни предизвикателства, наместникът на държавата трябва да има достъп до поверителни военновременни и евакуационни планове.

Биволъ зададе въпрос до областната администрация дали Павел Маринов е кандидатствал за достъп до класифицирана информация.

“Г-н Маринов е подписал съгласие и други необходими документи да се извърши разширено проучване от съответните органи с цел установяване на надеждността за опазване на тайна. В хода на проучването се събират и обработват лични данни за проучваното лице, а при необходимост и за трети лица свързани с него.” – гласи отговорът на пресцентъра.

Изнесените факти за фирмата “Аламак”, част от отбранително-промишления комплекс на Русия определено заслужават по-подробно проучване. Но безспорно най-любопитната личност сред “третите лица” свързани с Павел Маринов е Сергей Федотович Боев, съакционер в “Аламак Интер” и член на съвета на директорите на “ЗТВ” АД.

На 14 февруари 2012, с решение на Военно-промишлената комисия на Правителството на Руската федерация, Сергей Боев е назначен за генерален конструктор на системата за предупреждение при ракетно нападение на Русия (СПРН).

sergei-boev

Сергей Федотович Боев

Покрай новината за назначението на С.Ф. Боев се споменава, че той е автор на разработки по усъвършенственето и развитието на СПРН с цел “интеграцията на системата във Въздушно-космическата отбрана и създаване на нейна основа на система за предупреждение при въздушно-космически нападения чрез обединение на различни информационни средства”.

“Няма да успеят да ни ударят” – успокоява Боев руската общественост в пространно интервю за официалния вестник на Кремъл Российская газета. Интервюто е преведено и на български.

С две думи: “Звездни войни“, но “славянско-братски”, интегрирани с членката на НАТО и ЕС – България. Дали губернаторът Павел Маринов се явява “информационно средство”, а заводчето “ЗТВ” – важна разузнавателна ядка на прикритие – са въпроси, на които трябва да отговорят ДАНС и съответните партньорски служби. Въпросните обвързаности обаче красноречиво говорят на българската и международна общественост за скритата същност на кадрите на сегашното правителство на Пламен Орешарски.

Кой е Павел Маринов?

В собствения си блог Павел Маринов се представя като възпитаник на Първи факултет на ВИ «Г.Димитров», който успешно завършва през 1990 г. За читателите, които не могат да се ориентират само ще уточним, че въпросният факултет е всъщност специалността “Държавна сигурност” в прословутото училище за кадри на МВР в Симеоново, през което са минали доста от героите на новия преход по установяване на задкулисен олигархично-престъпен модел за управление и разграбване на България.

Какви са причините за незаконно прикритите обстоятелства около бизнеса и контактите на един от новоназначените служители на правителството на Орешарски? Чии интереси се обслужват и кои са свързаните с държавната ни власт лица? Отговорите на тези въпрос ще се опитаме да дадем в следващи разследвания.

Capture_2013-09-17_a_14.29.00

Павел Маринов на партийно събрание на БСП в Бургас. Снимка: Личен блог на Павел Маринов