Пари и образование в Русия – Путин търси нови методи за въвличане на белорусите във война

❗Парите и образованието в Русия – Путин търси нови методи за въвличане на белорусите във война
▪️ Служители на руските спецслужби изучават моралното и психологическото състояние на военнослужещите на Беларус и провеждат „индивидуални разговори“ с част от тях . Така путинските емисари се опитват да убедят белоруските военни да участват във войната с Украйна, дори и не в частите на ВС на Беларус.
▪️ За изпълнение на „специални задачи“ на белорусите се предлага финансова застраховка в размер на 1000-1500 долара на месец. Освен това им се предлага преференциално образование в руските военни висши учебни заведения (напр. Рязанско въздушно училище).
▪️В частност, такива случаи са регистрирани в подразделения 103-та въздушнодесантната дивизия на ЗС на Беларус и гранична група Гомель.
▪️Сред белоруските военни обаче се отбелязва много ниско ниво на мотивация за участие в бойни действия. Съгласилите се са изключени от списъците на личния състав на подразделенията им за продължаване на службата не в състава на ВС на Беларус.
▪️Понякога сред висшето военно-политическо ръководство на Беларус има спорове относно възможността за участие в бойни действия в Украйна. Огромният брой кадри, които отказват да участват в така наречената „спецоперация“, се тества за връзки с опозицията. Подменят се нелоялни командири към Руската федерация.
https://www.facebook.com/photo?fbid=276590757985685&set=a.230157752628986