Руснакът Миша се предаде с танка си и ще получи 10 000 долара за сделката

Руснаците се предават! Окупаторът закара танка си до позицията на въоръжените сили и се предаде за пари

https://telegraf.com.ua/ukr/ukraina/2022-03-22/5700169-pervyy-poshel-okkupant-sdal-svoy-tank-vsu-za-voznagrazhdenie

Всички членове на екипажа на танка избягаха, с изключение на останалия.

Руските военни предадоха танка си на въоръжените сили, тъй като Украйна предложи на руските окупатори добра награда за техните предадени танкове .

Това съобщи съветникът на министъра на вътрешните работи Виктор Андрусив.

Според Андрусив от няколко седмици Националната полиция идентифицира телефони, използвани от руснаци. Това са украински номера, на които редовно се изпращат текстови съобщения, как се предава и продава оборудване.

„Преди няколко дни Миша ни се обади. Предадохме информация за него в Министерството на отбраната. Казаха му къде да отиде. Той го  докара. Дронът, с който го следяхме ни показа, че не е засада. След това спецслужбите го задържаха. „, – каза Андрусив. .

Както се оказа, останалата част от екипажа на танка избяга, а Мишко остана сам и не видя смисъл да се бие. Той също не можа да се върне у дома, защото каза, че стреля и спи на бойното поле.

Мишко каза, че почти не е останала храна, командването на войските е хаотично и на практика липсва.

Сега Мишко получи много добри условия за задържане. Той също така ще получи 10 000 долара след войната и възможността да кандидатства за гражданство. До края на войната той ще живее в комфортни условия с телевизор, телефон, кухня и душ.

„Да, руснаците се предават. Заедно с техниката“, каза съветник на вътрешния министър.