Срещу пропагандата на Кремъл и режима на Путлер

Марина Овсяникова, служителката на руската държавна телевизия Първи канал, която прекъсна основната новинарска програма на канала с изключителен протест срещу войната на Владимир Путин в Украйна.

Овсяникова пусна и предварително записано видео чрез правозащитната група ОВД-Инфо, в което изрази срама си, че работи за „Първи канал“, който разпространява „кремълска пропаганда“.

„За съжаление, в продължение на няколко години работех в „Първи канал“ и работех върху пропагандата на Кремъл – много се срамувам от това в момента. Срамувам се, че ми беше позволено да говоря лъжи от телевизионния екран. Срам ме е, че допуснах зомбирането на руския народ. Мълчахме през 2014 г., когато това тепърва започваше. Не излязохме на протест, когато Кремъл отрови лидера на опозицията Алексей Навални“, казва тя във видеото.

„Ние просто мълчаливо наблюдаваме този античовешки режим. И сега целият свят се отвърна от нас и следващите 10 поколения няма да могат да се изчистят от срама на тази братоубийствена война“, казва Овсяникова.