Хроника : Кремъл на третия ден от агресията разпоредил да се изземат всички документи на всички войници, участващи във войната в Украйна, вкл. и личните им жетони.

ХРОНИКА
❗❗❗ Кремъл на третия ден от агресията разпоредил да се изземат всички документи на всички войници, участващи във войната в Украйна, вкл. и личните им жетони. По моя информация са отнети и всякакви техни мобилни устройства. За да се спре разпространението на „зловредни слухове”, е заповядано да се събират телата на убитите нашественици и в секретен режим, нощем да се извозват и погребват в масови гробове в руските и беларуските гори. (давам факсимиле на заповедта). Тези тела, за които няма осигурен превоз, да се изгарят и унищожават на място.
• Уличните кървави сражения в Мариопол започнаха да стихват. От 12:00 ще се направи поредния опит за евакуация на цивилното население, който се провали вчера
• Нощеска се водиха много тежки сражения на подстъпите към Николаев. Руската армия включи в действие и тежки бомбардировачи, но въпреки това не успя да отбележи сериозен успех
• Боеве от нощеска се водят край град Изюм в Харковска област. Градът е подложен на силен артилерийски и ракетен обстрел и бомбени атаки от въздуха, вкл и центъра му. Сраженията се пренасят в покрайнините му.
• Силна ударна групировка на руската армия настъпва в Запорожието. Тя е подсилена с танкова армада, тежка артилерия и масирана въздушна подкрепа и е успяла да направи пробиви в украинската отбрана, но засега не може да ги развие.
• И през деня продължават бомбардировки над Житомир и градове край Харков.
• Огромната 60-километрова колона руски войски край Киев още не може да достигне до града
• Английският премиер Борис Джонсън изложи план от 6 точки, който предвижда масирана подкрепа за Украйна, пълна изолация на Русия от демократичния свят, вкл. и енергийния й износ, блокиране на всички руски активи, вкл. на руските олигарси. Започна поредица негови разговори в тази връзка с ръководители на ЕС и държави-членки.
**** От записалите се за чуждестранния украински легион над 16 000 души първите 3 000 вече воюват. Продължава набирането на нови. По моя информация основният контингент е от американци, англичани, французи, белгийци, скандинавци.
**** Броят на бежанците достигна 1,5 милиона.