Путин и Шойгу се готвят да вкарат във войната срещу Украйна непълнолетни – документ

Головне управління розвідки Міністерства оборони України 

❗Путин и Шойгу се готвят да вкарат във войната срещу Украйна непълнолетни – документ
▪️Поради липса на жива сила за попълване на скамейките на окупационната армия, ръководството на Кремъл обмисля възможността за участие в бойни действия на малолетни граждани на Руската федерация.
Съответната заповед „За организацията на ангажирането на членовете на военно-патриотичното обществено движение „Юнармия“ за провеждане на спецоперация на територията на Украйна“ подписа министърът на отбраната на Руската федерация Шойгу.
▪️ Заповедта е за подготовката на доклад за потенциален човешки резерв на възраст 17-18 години за участие в бойни действия в окупационната армия. Висшето военно ръководство на Руската федерация трябва да предложи предложения за подготовката на посочените кадри възможно най-скоро. Контролът върху изпълнението на заповедта е възложен на началника на Главното военно-политическо управление на ВС на РФ Генадий Жидко.
▪️„Юнармия“ е руска детско-юношеска военна организация при Министерство на отбраната на Руската федерация. Отличава се с радикална пропагандна работа сред руската младеж. Членове на организацията стават деца от 8-годишна възраст.
▪️Аналогични действия са извършени от военното ръководство на нацистка Германия по време на Втората световна война. От 1943 г. гимназистите в подразделенията на Хитлер Югенд участват на служба в зено-артилерийски части. А от септември 1944 до януари 1945 г. 150 000 малолетни момичета са участвали в службата в хитлеровската армия.