Максим Галкин, който напусна Русия, разкритикува властите на Руската федерация

Комикът се обърна към руснаците след обстрела на Одеса от руските нашественици

Руският комик и шоумен Максим Галкин, който по-рано обеща да преведе част от приходите от концерт в Израел, за да помогне на украинските бежанци , е един от онези артисти в Русия, които подкрепят Украйна от първия ден на инвазията на Путин. След като руснаците изстреляха ракети по Одеса в събота, 23 април , Галкин отправи призив, в който изрази съболезнования на семействата на жертвите и разкритикува руските власти.

Комикът публикува своя призив на страницата си в Instagram .

Галкин е възмутен, че докато висшите служители на руското правителство се молят с патриарха на Йерусалим за мир, те носят Благодатния огън в Москва и в същото време дават разрешение за изстрелване на крилати ракети по жилищни сгради, като в резултат на което са загинали хора, включително и 3-месечно дете. Той не разбира как по принцип можете да направите това и дори такъв голям и светъл празник.

Чух обяснение, че високоточни ракети са ударили жилищна сграда, защото украинската противовъздушна отбрана е свалила тези ракети. Русия е виновна за толкова много ужасни неща и в същото време казва, че тя не е виновна. Зверствата в Буча са не ние, ракета лети за Одеса ние, ама не съвсем ние, Мариупол „изравнен със земята“ – не ние. Тогава въпросът е: какво правят руснаците там (в Украйна – бел. ред.)? — попита шоуменът.

Както беше съобщено по-рано, Галкин и Пугачова напуснаха Русия след началото на инвазията и подкрепиха Украйна. След това самият Галкин спря да публикува развлекателно съдържание в профила си, освен това публикува историята на момиче от Мариупол, което пострада от експлозия.

Струва си да се отбележи, че някои руски фигури от шоубизнеса излязоха в подкрепа на Украйна след началото на войната.

По-специално, рапърът Noize MC изнесе благотворителен концерт в подкрепа на Украйна в Латвия, Nogu Svelo! записа песен с остра критика към Русия, а рапърът Face дори беше признат за чужд агент в Русия.

Авантаж по https://telegraf.com.ua/lifestyle/2022-04-24/5703303-uekhavshiy-iz-rossii-maksim-galkin-raskritikoval-vlast-rf