Вижте в какво се превръща емблематична  градинка в центъра на Бургас

Вижте в какво се превръща емблематична  градинка в центъра на Бургас

Сигурно си спомняте г-н Христо Иванов и г-н Димитър Найденов от „Да България“ как въодушевено се опитваха да покажат незаконните сгради на г-н Доган в парк „Росенец” по суша и море и след като влязоха във властта, как превръщат петдесет годишна градинка в заведение на г-н Димитър Найденов.

И всичко това се случва на фона на проведената среща на 3 май, на която експерти обсъдиха в Бургас възможностите за прилагане на „зелени“ решения в развитието на градската среда. Събитието се проведе в Експоцентър „Флора“, а на него присъстваха зам.-кметът Весна Балтина, главният архитект на Община Бургас Емил Бурулянов, представители на природозащитни организации.

По време на форума арх. Бурулянов представи идейни решения за развитието на зелената система на Бургас. Те са концентрирани към реновиране и създаване на нови зелени пространства в града, сред които парк „Света Троица“ в к-с „Славейков“, парк „Минерални бани“ и парк „Меден рудник“.

Едва ли някой от тези специалисти е показал как мълчаливо се спретва заведение на мястото на градинка, която е там от петдесет години …

Найс, а …

Авантаж по сигнал на читател