ПО-ДОБРЕ КЪСНО, ОТКОЛКОТО НИКОГА

 
https://bivol.bg/%d0%bf%d0%be-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b5-%d0%ba%d1%8a%d1%81%d0%bd%d0%be-%d0%be%d1%82%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%ba%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b3%d0%b0.html

Демократична България излезе с една декларация в Народното събрание. Декларация, в която бяха казани не всички, но някои истини. Не знам колко. Аз не претендирам да знам причините България да се намира в такова състояние. Сигурен съм обаче в наличието на част от тях.

Нещата, които каза Христо Иванов от най-високата трибуна на държавата ни, не могат да бъдат отречени. България е корумпирана. България е завладяна от съвеЦката армия и от съвеЦкия начин на мислене за взаимоотношенията в един социум.

Тук масовият принцип е какъвто е там. Рушвет под масата. Натиск. Манипулация. Извиване на ръцете. Експлоатация от тоя, който се е докопал до баницата, на този, който иска да се докопа до нея и е склонен да лиже г*зове, за да го постигне. Другите са игнорирани от уравнението.

Лизането на г*зове не е лошо нещо. В определени случаи. Когато доставя удоволствие на участващите в секса. Демократична България обаче казаха твърде късно, но все пак казаха, че ние, като държава, правим анилингус на Кремъл прекалено дълго.

Това не е секс. Това е извратения. Ние не бива да бъдем поставени в поза партер. И трябва да бъде пределно ясно. Христо Иванов каза някои неща, които аз, от своята скромна трибуна, съм повтарял неведнъж, но си е друго да се чуят от Пленарна зала.

Службите, партиите, институциите в България са прогнили от рубли. Навсякъде всичката работа на държавната машина е блокирана от това, че идват едни копейки и се раздават, за да се прокарват чужди интереси. Не твърдя, че това се случва само тук. Напротив, най-лошото е, че целият Европейски съюз, а дори и САЩ за определен период от време бяха в хибернация и търпяха кремълския самодържец да плаща тук и там, за да получава възможност да прави… всъщност, не знам какво. Не ми е ясно каква му е целта. Според мен просто е психопат и кръволок със садистични наклонности. Но може и да бъркам. Макар и да не мисля, че бъркам.

Очевидно е нещо, което Христо Иванов каза в почти прав текст. БКП (опа, кака Корни се беше объркала, като ги нарекла така; БСП били), Израждане, Д(П)С-то, а и не само те, са платени от Русия. Сума ти институции, медии, „анал“-изатори са платени.

За този проблем не се говори само в България. Той съществува от десетилетия и е дългосрочна стратегия на Кремъл. Трябва да признаем, доста успешна. Само си спомнете колко видни „лидери“ на Европейския съюз заработиха в руски държавни компании, след като успешно прокарваха интересите на страната, която се издържа единствено от природните си ресурси, от „асвабаждаване“ на територии с природни ресурси и от „реплики“ на неща произведени в гнилия запад?

Спомнете си и колко учудващо забогатели руски милиардери, дипломати изпукаха при необичайни обстоятелства. Колко независими журналисти, последен стожер на здравия разум в Мордор, си заминаха ей така. Някои от тях дори бяха измъчвани и изнасилвани в собствените си домове, преди да ги убият.

Нека обаче към края на текста си да се върна към основната тема, ако бихте били така добри да ми позволите. Не заради друго, а защото по време на тази война станах прекалено краен към всякакви „други гледни точки“. Особено към своята.

Христо Иванов е прав. Не е достатъчно изчерпателен, но бива да се започне отнякъде. Бива. Обичам тази дума, признавам си. „Бива“ изразява решителност. Ако някой смята, че не бива да сме решителни в позицията си като държава срещу агресията на Путин, не казвам на Русия, а на Путин, в Украйна, е или платен, или полезен идиот.

Благородни диваци, знам, че пак ще се почнат едни приказки как някой си ми бил плащал на мен, за да пиша такива неща. В момента съм с тениска, подарена ми от брат ми, която е на тринайсет години, нямам кола, живея в наследствен апартамент на жена ми и през лятото ходя в бащинията си на село. Да, изкарвам добре. От литература. Не от тролене. Затова и подкрепям позицията на Христо Иванов и Демократична България. Защото мисля, трудя се, карам се с жена си, сдобряваме се, гледам си децата и обичам да се забавлявам в свободното си време.

Не асвабаждавам, не налагам световен мир. Не. Обикновен човек съм. Имам си всички недостатъци и няколко ценни качества. И това, че Христо Иванов каза, че в нашата държава някои хора са получавали рубльонки, за да наложат доминацията на един кръволок, зспоред мен може единствено да му прави чест. На него. Не на кръволока.

Бъдете със здраве!