Троянските магарета на Путин

Завесата най-после се вдигна и стана кристално ясно кой кой е на родната сцена. Путиновата пета колона вече не се крие и всички могат да прогледнат.
Със спирането на кранчето на руския газ на светло изпълзяха и тези, които досега прикрито прокарваха кремълското пропагандно говорене. Чуждите интереси години наред защитаваше точно президента Румен Радев, правейки от България най-слабото звено в Европейския съюз. Войната в Украйна свали всички маски и Румен Радев вече няма нужда да демонстрира благоприличие по отношение на рожбите си – Кирил Петков и Асен Василев.
Както и те към него.
Президентът Радев и Бойко Борисов си заприличаха в опорките – в един глас обясняват как отказ от зависимост от руския газ е далавера за посредници. Борисов сега подкрепя отказа от Путиновата зависимост, след като угоднически се подчиняваше на Кремъл години наред.
Верните на Путин у нас като папагали повтарят руското пропагандно говорене и плашат, че без Русия и благата й сме загубени.
Депутинизацията на политическата власт у нас скоро няма да има. В момента битката е за електората в ляво, а не за националните интереси.