Шефът на НАП оправдава неплащането на корпоративен данък с „инвестиция“ от 3 милиарда лева направена през 2015г.

ГЛУПОСТИ, Спецов!
Очаквах от шефа на НАП да съобщи, че са установили с ревизионни актове между седем и десет милиарда задължения на ЛУКОЙЛ за последните пет години. А вместо това той оправдава неплащането на корпоративен данък с „инвестиция“ от три милиарда лева направена през 2015г. Има обаче два проблема.
Първо – тази „инвестиция“ отчетена, като разход не покрива печалбата, която реализират през схемите с трансферните сделки с компанията майка – ЛИТАСКО. Между 1.5 и два милиарда лева печалба компанията одира от гърба на българските граждани и ги излива директно към Кремъл.
Второ – ЛУКОЙЛ НЕ плаща корпоративен данък и преди 2014г. НИТО ЛЕВ!
Вместо това Спецов говори за надежда. Каква надежда? Че руската пета колона, че мафията на Буда, Пеевски, Доган и Гешев ще се смилят и ще отчетат някаква печалба, за да хвърлят прах в очите на хората и ще заметат следите за десетилетния грабеж!
Не чух нито дума за сигнала на БОЕЦ до НАП и ДАНС срещу ЛУКОЙЛ и предоставените данни.
Така не се бори корупцията и мафията. Нито енергийната и петролна зависимост. Нещо подобно правеше и Буда. Все проверяваше и ревизираше приватизацията и все нищо не излизаше.
За да се бориш срещу мафията са нужни смелост, опит, жертвоготовност и способности. Действия и резултати, а не надежди. Сами няма да се вкарат в затворите, нито ще върнат откраднатото.
Натиска трябва да се засили. Битката продължава. Очаквайте следващите действия на БОЕЦ.