БЕЗРОДИЕ: ЕДНА ХИБРИДНА ОПЕРАЦИЯ НА КРЕМЪЛ У НАС

Безродие
ЕДНА ХИБРИДНА ОПЕРАЦИЯ НА КРЕМЪЛ У НАС
*** Под знака на популисткия „патриотизъм”. Паяжината на структури, имена, връзки
.
9 май – Денят на победата над фашизма мина и отмина.
Премиерът го посрещна в САЩ и бих го извинил за пропуска.
Но у нас честването премина без политици, депутати, общественици, журналисти, експерти да изтъкнат приноса на България в тази победа, с който изми срама от съюза си с Хитлер и намери своето покаяние.
Вместо това бяхме свидетели на позорни и срамни мероприятия с участието на симпатизанти на някои рекламиращи се като истински патриоти партии (Възраждане, БСП). Те манифестираха в „Безсмъртния полк – България” под руски знамена и с портрети на руски герои вместо на българските.
Дори възрожденеца и ярък националист Костадин Костадинов –Копейкин не забеляза българското безсмъртие. Или не поиска да го забележи, понеже „Възраждане” въпреки откритата си кремълофибия и русофилия даваше здраво рамо на пронацисткия „Луков марш”.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
А България си има свой „Безсмъртен полк”. Не й е необходимо да ползва чуждите – били те руски, френски, американски…
*** в съпротивата срещу фашизма в България загиват 3055 българи.
*** 10 500 българи взимат участие в антифашистката съпротива – партизанското движение в Югославия. У нас за това не се говори, не се пише и няма данни колко от тях са загинали.
*** на фронта срещу Вермахта и СС от есента на 1944 г. се бият три български армии с 455 000 състав в първата фаза и една армия с 110 000 хиляден състав във Втората фаза, механизирани и бронирани части. Те последни в Европа завършват сраженията – на датата 15 май в Източна Австрия. В боевете загиват 8337 убити, 9155 се водят безследно изчезнали (про други данни загиналите са 13 000), 22 000 са ранени, част от които също са починали от раните си.
*~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Нима хилядите техни родини забравиха паметта на най-близките си?
Не!
Те не желаят и този път не пожелаха да бъдат в проява, който е с руска символика, с руски патронаж на посланик Митрофанова, с портрети на Путин и Рамзан Кадиров и с финал на паметника на Съветската армия вместо пред български военен паметник.
Дори в най-приятелски държави като Сърбия, в центъра на Белград маршируваха едва няколкостотин души. А Югославия загуби 1.7 милиона души в тази война. В много страни проявата Безсмъртен полк беше забранена.
Защо?
Защото благородната иначе инициатива беше присвоена от Кремъл и регистрирана като ООД!!! (виж пост ПОДМЯНАТА И ФАЛШЪТ „БЕЗСМЪРТЕН ПОЛК” от 9 май https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/5030978577018041
И присвоена от същото Путиновско-Кремълско ООД и у нас.
.
ПРИСВОЯВАНЕТО
.
У нас също се създава „Безсмъртен полк. България”. Организацията е вписана в Регистъра при Окръжен съд – Пловдив с Решение №233 от 10.05.2016 г.и фигурира в Централния регистър на юридическите лица с № на вписване 20160628004.
Притежава код по БУЛСТАТ: 177021570.
Основни организатори са Петя Стоянова Паликрушева –Иванова и съпругът й Петър Стоянов. Паликрушева е сред лидерите на партийката на хиперинфлационния ни червен премиер Жан Виденов – непосредствено е след него в пловдивската им листа за изборите и първа в сливенската. Тя е сред ръководителите на лявото, крайно-радикално движение „Че Гевара” заедно със съпруга си, който освен това е шеф на „Съюза на комунистите в България”.
.
ОПАСНИ ВРЪЗКИ
*** Първата верига ***
.
Тя е основен автор е на руския информационен канал „news-front”, който излиза на десетина езика заедно с друг основен автор Ася Иванова Зу Ън. Тя от своя страна е свързана с друг информационен сайт – ефир.инфо, който пък от негова страна опира до НАС – „Национална асоциация Сигурност”, която пък е колективен член на „Съюза на офицерите и сержантите от запаса”.
Това е едната верига на връзки и зависимости.
Другата – домейнът на едноименната агенция, която издава сайта, е регистриран анонимно. Тъпа конспирация. Защото агенцията е опира до едно ООД. То има лиценз от руската Федерална служба за надзор в сферата на съобщенията, информационните технологии и масовите комуникации – РОСКОМНАДЗОР.
Собственик на агенцията се оказва „МедиаГрупп НьюсФронт“ с адрес в Крим, град Бахчисарай. Те не се занимава само с пропаганда и интернет сайтове, но и с изучаване на общественото мнение в разни държави. Съдружниците освен това имат други фирми, също регистрирани в Крим – например ООО (руската форма на нашето ООД) „СКН”. Негов предмет на дейност е „деийност,свързана с изчислителна техника и използване на информационните технологии” . Каква е дейността не се съобщава, но мога да се досетя. А вие?
.
**** Втората верига****
.
Според руския търговски регистър собственици на МедиаГрупп НьюсФронт” с равни дялове са Константин Сергеевич Книрик, който е и „ръководител“ на агенцията, и Михаил Анатолиевич Синелин.
От 2020 г. Синелин е заменен като съдружник от Юлия Михайлова Лозанова.
Тя от своя страна освен себе си е и Юлия Михайловна Либерман, Юлия Кузнецова , Юлия Витяева и въобще последния й образ и подобие да затвори вратата…
Родителите й живеят в омразните иначе САЩ. Съпругът й е в Москва, където имат луксозно жилище в един от луксозните райони на Москва: на ул „Удалцова” 85” – на крачка от Държавния институт по международни отношения и на двеста метра от Олимпийския парк и Олимпийското градче. Самата тя наред с други имоти има апартамент в омразната Украйна – в Одеса, но иначе парите си изкарва от любимия й Крим. Юлия освен съсобственик е е наблюдател и специален кореспондент на агенцията и сайта Нюз-фронт.
Но и тази история не е последната верига на лица и зависимости.
.
*** Третата верижка ***
.
Следващата верижка са лицата Книрик и Синелин. И двамата са с ред др. фирми. От тях ще отбележа „КРЕАТИВНОЕ АГЕНТСТВО СТУДМЕДИА”, който се занимава с информационно-политически сайтове, създаване на телевизионни програми, кино- и видеофилми, развлекателни програми и вестници. И тази структура, като останалите е е регистрира в Крим, но в Симферопол ( номера в регистрите ОГРН1159102128646, ИНН/КПП 9102200125 и 910201001)
Около изградената фирмена империя може да се пише много, но по-съществената е скритата чрез нея империя на връзките, контактите и зависимостите.
.
Книрик е ръководител на регионалния клон на националистическата партия „Родина“ в анексираната от Русия, но непризнатата като руска територия Република Крим и депутат от Бахчисарайския градски съвет. Сегашният руски вицепремиер Дмитрий Рогозин е един от основателите на партията и все още се смята за неофициален лидер.
Книрик е един от учредителите на неправителствената Регионална обществена организация „Глобални информационни технологии“, която е регистрирана на адреса на „МедиаГрупп НьюсФронт“.
.
*** Четвъртата верига – Империята ***
.
И внимание!
Тя ежегодно получава щедри субсидии от „Фонда за поддръжка на неправителствения сектор към президента на Русия”. Субсидията, която тече за „нюз фронт” е между 2 и 3 млн. годишно, които агенцията отчита като приход от дейността си в чужбина (?! – там тя има само харчове). От есента на 2021 г. насам „приходите” на „фронта” рязко нарастват – от 3 млн. на 16,8 млн., а на донора му – „Глобалните информационни технологии” излитат направо в небето. комнанията рязко нарастват и тя приключва годината с 21 милиона.
Името на News Front се съдържа и в множество други проекти за държавно финансиране, които обаче са на „Общественно-патриотический проект „Нашата Велика Победа“ с лидер Олег Слюсаренко.
Два от проектите са за финансиране на регионалните сайтове на News Front за Сърбия и Германия.
Друг проект на същата организация е наречен „Единен информационен портал България – Русия“. Целта е записана така: „Формиране на положителен имидж на Руската федерация в страните на Балканите. Пробив в информационната блокада. Поддържане на неофициални контакти между гражданите на България и Русия за съвместна работа в сферата на публичната дипломация“. Мотопробезите на руските „Нощни вълци“ в чужбина също се финансират чрез споменатия по нагоре глобален проект „Нашата Велика Победа“.
В разследване на Bellingcat се посочиха връзки между News Front и опита за преврат на ГРУ (Главно разузнавателно управление на Русия) в Черна гора.
.
ПЕТАТА ВЕРИГА – ИМПЕРСКАТА КОРОНА
.
Книрик е ръководител на регионалния клон на националистическата партия „Родина“ в Крим и местен депутат. Зад гърба му наднича Дмитрий Рогозин, който е „специален представител на президента Путин” и както посочих в предишния ми пост – негов заместник в ръководството на Военно-промишления комплекс на Русия и е ръководител на колегиума му (както посочих в предишен пост и автор за заплахата за смърт към Илон Мъск https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/5030978577018041 )
Но и тази верига на връзки не е последната.
.
Защото основателят и съдружникът му в „Нюз фронта” Михаил Синелин (сега покрит чрез онази Юлия от „втората верига”) е не по-малко важна фигура.
Той е заемал редица държавни длъжности, а като един от ръководителите на „Руската държавна агенция за застраховане на експортни кредити и инвестиции” е тясно свързан с единствения акционер в него – „Российский экспортный центр“ ЭКСАР, който пък се държи от държавната „Росэксимбанк“. Освен това между 2008 и 2011 г. Синелин е заместник-председател на „Внешэкономбанк“, която е популярна като банката на Путин.
Той е женен за Юлия – сестрата на Сергей Глазньов, който е финансовия съветник на Путин.
.
Поредната верига води към баш шефа на Синелин в експорта и банковото дело – Пьотр Михайлович Фрадков, директор на ЭКСАР и „Росэксимбанк“. Той пък е син на Михаил Фрадков, бивш директор на външното разузнаване на Руската федерация (2007 – 2016 г.) и бивш премиер.
Миналата година Михаил Фрадков наследи на поста ръководител на Руския институт за стратегически проучвания (РИПСИ) прочулият се у нас генерал от КГБ и руските служби Леонид Решетников. По времето, когато Фрадков беше премиер на Руската федерация, Синелин беше ръководител на неговия апарат и Секретариат.
.
Ако помните скандала, РИПСИ състави профила на печелившия кандидат за български президент – в случая Румен Радев. Разкритията и механизмът на тази „хибридна операция” може да прочете тук
„Дезинформационни и контрадезинформационни операции: ЕДИН ПРОФИЛ НА КАНДИДАТ-ЛИДЕР НА БЪЛГАРИЯ, ЕДИН ЧУЖДЕСТРАНЕН СПЕЦИНСТИТУТ, ЕДНА ПАРТИЯ И ПРЕЗИДЕНТА **** Поглед зад кулисите – в мрачната стаичка на изборите и секретните служби **** https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/1204046983044572
Информирах ви, вкл. с видео как Путин предава длъжността от Решетников към Михаил Фрадков с благодарности за първия и заръки за втория…
Различните вериги пак опряха до Короната, до Върха.
.
ОКОВАНИТЕ?…
.
Разбира се, Румен Радев не присъстваше на сборището на посланик Митрофанова за „Безсмъртния Полк” – спецполка, както го наричам аз. Много прозрачна щеше да стане тази верига.
Но иначе ни са известни неговите международни позиции.
Само преди дни той се завърна от среща в Чехия с тамошния президент Милош Земан.
Земан го спрягат като човека на Путин в онази държава.
Но след началото на агресията срещу Украйна Земан публично се извини пред народа си за „грешката ми в преценката за Путин и за оценката ми на руската политика.”
Неудобно се получи: пред Земан на Радев му се наложи категорично да осъди руската агресия в Украйна, да посочи, че санкциите трябва да са ефективни, че е необходим единен отговор в рамките на ЕС и НАТО.
У нас обаче пее различна песен.
Май някои руски проксита в друга чужбина са по-ценени от тези в нашата, а може би са и по-съобразителни. А може би е по-просто – въпреки грешките си остават политици, остават държавници, остават европейци. ..
Хм, дали след срещата в Прага Румен Радев също ще се извини?
И да се върна към началото на поста, към още една верига.
Акциите за 9 май на „Безсмъртния полк. Русия“ се провеждат у нас от „Безсмъртния полк. България” заедно с руските клубове на „Союз соотечественников“ в България и се координират от „Россотрудничество” – федералната агенция, която има културен център към посолството на Русия у нас.
Посланик Митрофона преди да дойде у нас да дирижира България, дирижираше „Россоттрудничество”…
на снимките физиономиите са на двамата съдружници и мистериозната Юлия. И извадка за „информационната“ фирма