Е, шоуто най-накрая приключи. Приключи с викове, крясъци и бягство от отговорност.

Пуснете с интервюто със Слави Трифонов по Дарик, за да видите как изглежда един зависим човек. Ето някои от акцентите:
Попитаха Слави какво е популизъм. Той не бил популист, а реформатор. Какви реформи иска Слави? Да имало професионалисти и морални хора в управлението.
Добре, но когато трябваше да дефинира морал, Слави общо взето каза, че всеки сам си преценя. Типично популистки отговор, нищо, че Слави настоява, че е реформатор.
Най-много от всичко Слави каза, че иска да има справедливост и законност. Чудесно. Водещият пита Слави за Капитан Андреево, заплахите за убийство, подкупите и борбата, която държавата води, за да си върне контрола над границата.
Слави направи всичко възможно да избяга от темата. Сигурно и той като Борисов е нямал ток и нищо не знае. Водещият обаче продължи да пита за Капитан Андреево.
Ето какво отговори лидерът на ИТН:
‘Аз да не съм граничар?’
‘Защо ме питаш за Капитан Андреево?’
‘Какво общо имам аз с Капитан Андреево?’
‘Нищо не знам. Нямам информация’
Реформи, морал, справедливост и законност – това иска Слави. Иска, но когато статуквото подкупва, заплашва с убийство и прави всичко възможно да си присвои една държавна граница, Слави не знае. Няма информация. Не е неговото нещо.
От всичко, което Трифонов каза, стана ясно, че политиката не е неговото нещо. Моралът и честта също. Е, шоуто най-накрая приключи. Приключи с викове, крясъци и бягство от отговорност.