Седем въпроса до Слави Трифонов от БОЕЦ.

ПРЕДИ една година БОЕЦ зададохме седем въпроса на Станислав Трифонов. Отговор не получихме.
Сега всеки може да си отговори.
Припомняме.

 

Въпросите са отправени публично в социалната мрежа според явно предпочитания от г-н Трифонов модел за комуникация.

Г-н Трифонов, от името на представляваното от мен Сдружение „БОЕЦ”, една от най-активните граждански антикорупционни организации, отправям към вас седем въпроса, които гражданите считаме за важни.

  1. Срещали ли сте се с Делян Пеевски в хотел „Берлин” през декември 2016г. , или на друго място и по друго време? Кога, къде и защо? Срещали ли сте се с Ахмед Доган, кога, къде и по какъв повод?
  2. Продължавате ли да поддържате изявлението си след срещата с бившия главен  прокурор Сотир Цацаров през 2016г. : „С г-н главния прокурор сме на много близки позиции по отношение на това, което се случва в държавата…”?
  3. Какво е отношението ви към настоящия главен прокурор Иван Гешев и споделяте ли убеждението на БОЕЦ, че той е марионетка на мафията и трябва да бъде незабавно отстранен от заемания пост?
  4. Какво е мнението ви към проекта „Турски поток”? Както и към руската енергийна зависимост, в която България е поставена от над 7 десетилетия?
  5. Каква е позицията ви по искането на БОЕЦ за приемане на Закон за Лустрацията?
  6. Членувате ли в някакъв вид организация, освен ПП ИТН – неправителствени организации, масонски ложи, сдружения, фондации и др.?
  7. Какво ще направите, ако предложеното от вас правителство бъде избрано без гласовете на ДБ и ИБГНИ?

Считаме, че поставените от БОЕЦ въпроси представляват обществен интерес и очакваме вашите точни и изчерпателни отговори в същият публичен формат, както са и зададени.

04.08.2021г.   Георги Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ”

#БОЕЦ