От Демократична България направихме силна заявка за третия мандат.

Бившите управляващи вече не трябва да отговарят просто как са окрали няколко милиарда в КТБ, а и защо са допускали в страна в ЕС да влизат без контрол и да се продават в българските магазини храни с пестициди и защо Капитан Андреево е било дадено на някакви мутри.
Необходим оперативен контрол над рафинерията “Лукойл” за определен период, така че петролът, който влиза, да бъде с около 30-35 долара по-евтин на барел, а продуктът на изхода да стане по-евтин от това, което сега имаме на бензиностанциите.
От “Демократична България” сме инициирали комисия в НС по отношение на Лукойл. Надявам се тази седмица председателят да я вкара в дневния ред за разглеждане в зала.
Мярката от 25 стотинки не е достатъчна, това е безспорно. Не може цените на бензиностанциите да бъдат такива. В такава ситуация държавата трябва да защити гражданите си, надяваме се темата да влезе в Народното събрание.
От Демократична България направихме силна заявка за третия мандат. Управлението трябва да е в рамките на сегашната четворна коалиция. Не става дума за ГЕРБ.
“Демократична България” ако гледа тяснопартийния си интерес веднага отиваме на избори. Но ние сме разумните тук. Имаме определени управленски проблеми, които не се решават с избори.
При предстоящи избори страната ще загуби пари по Плана за възстановяване. В НС трябва да се приемат всички необходими закони, за да гарантираме, че ще вземем тези 10 млрд. лв. Един следващ парламент ще бъде много по-фрагментиран с повече проруски партии присъстващи в него и по-нестабилен.