СТАЛИН И НЕГОВИТЕ ПАМЕТНИЦИ

ВИКТОР СУВОРОВ
Веднъж главният прокурор на България, г-н И. Татарчев ме покани да погостувам в неговата слънчева страна, да се срещна с хората, да разлистим архивите.
Обиколих страната. Потвърждавам :хубава страна. Посетих Пловдив.
В Пловдив се извисява чудовищен паметник на сталински войник, а на паметника – една дума- Альоша.
Питам: защо стои тук този Альоша?
Знаех, че Сталин е завладял България без бой. Нито един съветски войник за свободата на България не е загинал. И как да гинат за свобода ,като те самите са били роби.
Затова попитах главния прокурор. Отговорът ме оглуши.
Оказа се, че погребани войници от Червената армия има много, убити тук в България. Поинтересувах се- може ли да посетя гробовете? Отговорът бе – това е секретен материал и не подлежи на огласяване.
А истината е следната. През септември 1944 войските на Червената армия без бой окупират България. За тези войници, на които се паднало да останат в България войната завършила. Станало им ясно. не им е съдено да загинат във война. А наоколо красота. Гроздето е узряло, и ябълките и крушите. И се лее вино във всеки дом, а имало и ракия, и гроздова, и сливова. В резултат на приема на тези веселящи течности се случили масови зверства, побоища, стрелба, изнасилвания и убийства, автомобилни и авиокатастрофи.А другарят Сталин в този момент отдавнашният план на руските царе изпълнявал- „освобождавайки“ България ,да си осигури плацдарм към Босфора и Дарданелите. Затова България била нужна на др. Сталин под контрол! Реакцията на Сталин била светкавична. Той дал заповед да се въведе ред сред войската в България. И го въвели. По заповед на Сталин разстрелвали не само крадците, насилниците и убийците, но и препилите, още не изтрезнели. В България екзекутираните „“освободители“ са погребвани на уединени места без да се оповестяват координатите. Така че бетонният Альоша в Пловдив е паметник на загиналите червеноармейци в България.
Тоест величественият монумент е в памет на пияниците, крадците, убийците и изнасилвачите от Червената армия.
Паметника отдавна искали да го махнат. Но на изверга Альоша се намерили защитници. Как така ще го махат? Нали той донесе на българите робство, мизерия и концлагери!“
/ глава от книга ,със съкращения/