ГЕРБ и ДПС винаги са реализирали проруска политика в сферата на енергетиката.

Претенцията за компетентност и „професионализъм“ на ГЕРБ трябва да се уважи поне в две области – корупцията и интригантството. Тъй като нямат обаче дълбочина на познания и опит, често се самозастрелват.
От няколко дни громят правителството, че не е осигурило природен газ и рисуват картина на Армагедон, ако не сключим договор и не плащаме в рубли на Газпром. Тоест да клекнем и да нарушим санкциите на ЕС. Дори зажалиха президента и неговия служебен кабинет, как ще ли да се оправят.
Абсолютно ясно е, че и ГЕРБ и ДПС и президента Радев координират с руското посолство действията си срещу правителството на Петков. Както посочих, приказките за затваряне на посолството са само драматургична нотка в очакване на служебното правителство, когато посолството ще заработи на пълни обороти, ще си върнат изгонените дипломати и ще възцари мир и сигурност.
ГЕРБ и ДПС винаги са реализирали проруска политика в сферата на енергетиката. Криха пътни карти, крадяха от Южен поток, след това компенсираха с публични средства за да се изгради Турски поток, и когато Газпром прекъсна доставки през април, то тази акция бе отново координирана с ГЕРБ и ДПС именно за да свали правителството с обвиненията, че то не може да се справи и да достави природен газ.
Нищо, че междувременно Газпром намали природния газ на Италия, Франция, Германия, Холандия, Австрия, нищо че уж плащаха в рубли.
Помнете ми думите – ГЕРБ и Борисов ще носят отговорност за военни престъпления, тъй като техния Турски поток развързва ръцете на Путин за да нападне Украйна. Всичките им действия по-късно са логично следствие от този първичен грях – и това че настояват за договор с Газпром, за руски газ /защото без него няма транзит и висим със страшна сила при погасяване на дълга на Турски поток/. Верига от взаимносвързани предателства.
Когато сега оплакват нероденото служебно правителство, което ще възстанови всички протежета на Газпром, си спомнете за престъплението Турски поток, което отключи войната в Украйна, в която загинаха над 70 хиляди души и над четвърт милиони са ранени. Разрушенията са вече близо за трилион долара.
И когато ви облъчват с нямането на природен газ – си спомнете, който блокира проучването и добива на природен газ у нас. Кой отказа дългосрочен договор за доставка на природен газ от САЩ? Кой нарочно не вкарваше пълното количество азерски газ, за да достигне зависимостта ни от руски газ 95 процента, равнище от което няма как да има безболезнена диверсификация и това бе направено съвършено съзнателно? Не могат да преживеят, че правителството все пак се справя с намирането на природен газ, въпреки че недостигът е тотателн в ЕС и цените са стратосферни.
Фейк атлантици, фейк хора, фейк професионалисти.