Декларацията на министъра на енергетиката Росен Христов е поправяна и непълна

hristov-deklaracia

Президентът Радев и служебният министър на енергетиката Росен Христов са спретнали сериозен гаф. Това става след като миналата седмица разкрихме, че министърът е управител в 5 фирми и не го е обявил в законовия 7-дневен срок. В декларацията за несъвместимост на министъра, входирана чак на 19.08.2022 г., е дописвано с два различни химикала или може би е подменяна част от страница. Поправяна e дата. Не е декларирана фирма, в която министърът е ликвидатор и друга, в която е действителен собственик. Също така не е декларирано кое е вярно в нито един от случаите: [Не заемам/Заемам], [Не упражнявам/Упражнявам], [Не съм/Съм управител] и т.н.

Така излиза, че служебният министър на енергетиката Росен Христов не декларира нищо. Или декларира неверни данни, за което се носи наказателна отговорност по чл. 313 от Наказателния кодекс. Точно това предупреждение стои над подписа на министъра в декларацията му по Чл. 35 ал.1 т.1 от ЗПКОНПИ.

Освен това, в декларацията липсва дружеството „Херкомерс” ООД – в ликвидация, в което Росен Христов е съдружник, управител и ликвидатор и до днес. Липсва и „Ърбанайзд” АД, в което министърът е акционер и действителен собственик.

Съобщихме и за негова закрита американска фирма и попитахме дали министър Христов няма и други действащи задгранични фирми.

Декларацията на министър Христов може да разгледате тук или от сайта на президентството. По-долу сме отбелязали елементите, които будят съмнение и повдигат много въпроси. Оставяме на компетентните органи да преценят фактите и да решат дали да се самосезират.

Закритата американска фирма ARI INTERNATIONAL, INC. с участие на министъра на енергетиката Росен Христов (факсимиле по-долу). Той е собственик и на българска фирма със същото име „Ари Интернешънъл” ЕООД.