СТОП на коалицията ГАЗПРОМ! Протест – блокада на Министерски съвет.

Продължителност: 2 дни
Публично Всеки във или извън Facebook
На 29.08.2022г. , понеделник, в 19.00ч. БОЕЦ и непримиримите граждани излизаме пред Министерски съвет на ПРОТЕСТ – БЛОКЛАДА с две искания:
– незабавна оставка на енергийният министър Росен Христов.
– гаранции от служебният кабинет, че няма да подновява доставките и няма да сключва нов договор за доставка на газ с терористите от ГАЗПРОМ, които едностранно и незаконно спряха доставките на газ за България в нарушение на договора и всички международни правни норми.
Българските граждани не желаем повече страната ни да бъде поставяна на колене и в зависимост от Кремъл.
Казуса има и морална страна. ГАЗПРОМ не е търговски дружество, а оръжие в ръцете на Путин за изнудване, натиск и рекет. ГАЗПРОМ е и източник на средства за финансиране на войната в Украйна. Не желаем да бъдем превръщани в съучастници на убийствата на невинни цивилни граждани, жени и деца в Украйна. А всеки лев и стотинка за ГАЗПРОМ са пари за смърт и зависимости.
Ще опънем палатков лагер пред Министерски съвет, като ще се съберем пред централният вход на сградата и ще обявим Блокада! Ще останем колкото време е нужно и колкото сили имаме.
Това ще е тест за гражданското общество на България, за гражданите, за партиите и политиците. Или поне за тези, които не ги е страх и не искат да се връщаме в блатото на мафията, корупцията и петата колона. И имат смелостта да се изправят срещу злото и да отстояват справедлива кауза и цел.
Важни, тежки и опасни времена настъпиха. И време няма, трябва да спрем наглите преди да е станало късно, защото след това десетилетия ще плащаме.
Това е, ще се съберем на барикадата.
Призоваваме всички граждани – подсигурете си време и си носете палатки, шатри, сгъваеми столове, храна, вода , топли дрехи, дъждобрани.
Понеделник – 19.00ч. пред централния вход на Министерски съвет.
СТОП на коалицията ГАЗПРОМ и НЕ на договор с терористите от ГАЗПРОМ.
#БОЕЦ