ТУРСКИ ПОТОК — според документите, с които БОЕЦ разполагаме, след като осъдихме ДНСК — е „разширение на вътрешната газопреносна мрежа“.

ТУРСКИ ПОТОК — според документите, с които БОЕЦ разполагаме, след като осъдихме ДНСК — е „разширение на вътрешната газопреносна мрежа“. Според българското законодателство, всеки атом газ в тази тръба е собственост на българската държава. В същото време тръбата функционира незаконно като транзитен газопровод, захранващ кремълските сателити — Сърбия и Унгария.
ТУРСКИ ПОТОК бе изграден от Борисов като „разширение на вътрешната газопреносна мрежа“, за да избегне европейския контрол и регулации, и да обслужи интересите на Путин в подготовката му за войната, като заобиколи Украйна.
И в момента ТУРСКИ ПОТОК функционира незаконно като транзитен газопровод. Три години БОЕЦ показваме нарушенията и грабежа, извършен с реализацията на този проект.
Към днешна дата ТУРСКИ ПОТОК продължава да е със статут на част от „вътрешната газопреносна мрежа“. България има пълното право да усвои цялото количество газ, което постъпва в тръбата. Да напълним Чирен, например.
Нито една българска институция до момента не реагира на сигналите на БОЕЦ за ТУРСКИ ПОТОК. След среща с председателя на ДАНС, бях уведомен, че агенцията е потвърдила данните на БОЕЦ за извършени престъпления, корупционни практики и заплаха за националната сигурност. И нищо не последва. Никой не повдигна обвинения на Бойко Борисов за извършените престъпления срещу държавата.
Сега Радев и служебният кабинет говорят за „хаос и разруха в енергетиката”, но не чуваме нито дума за ТУРСКИ ПОТОК и престъпленията на Борисов.
Газ има и тръба има. Можем да черпим колкото си искаме и ГАЗПРОМ да ходи при „руския кораб“ — тръбата си е наша, платихме ТРИ МИЛИАРДА за нея! Претенциите на Сърбия и Унгария — да бъдат пренасочени към Борисов, Ердоган и Путин. Мафиотите, мутрите и диктаторите да си оправят бакиите. Борисов ще се удави в собствените си схеми, лъжи, измами и престъпления.
В сряда, 17.08.2022 г., БОЕЦ ще сезираме Европейската комисия за незаконния транзит и неправомерния статут на ТУРСКИ ПОТОК, и ще поискаме въвеждане на европейските регулации и контрол.
Утре — петък, в 16:00 ч. — БОЕЦ и гражданите влизаме в енергийното министерство. Това ще е една от темите. Другата тема — няма да допуснем нов заробващ договор с газовата бухалка ГАЗПРОМ.
Битката продължава!