Радев по стъпките на Борисов.

Радев по стъпките на Борисов.
На втория ден от встъпването си в длъжност служебния кабинет смени всички областни управители. Прегледах имената, вероятно има и свестни хора, но мнозинството са бивши военни, или бивши служители на МВР. Милиционер – фатмак, милиционер – фатмак, това е положението. Не знам Радев за война ли се готви, или за избори? И срещу кого ще „воюва”? Основната цел на служебното правителство е да организира и проведе изборите, а областните управи са важен фактор в организацията на изборите. По същият начин Борисов още от времето на Цветанов преди избори масово сменяше областни управители и областни директори на МВР. За да изпълнят конкретни „задачи” превръщайки изборите в едно огромно престъпление.
През миналата година МВР показа, че ако иска може да се справи с този тумор – купуването на гласове. Сега начело на МВР е Демерджиев, който мисля, че може да се справи с тази задача. Защо му е тогава на Радев това „частно МВР” в лицето на новите областни управители и какви задачи ще изпълняват те?
И други въпроси. Защо му е на Радев ‘кризисен щаб” за енергетиката, който да върне ГАЗПРОМ? Защо служебния кабинет не създаде щаб за изборите? Защо Радев и Борисов говорят вече в един глас по редица въпроси и нито дума един срещу друг? Защо името на Гешев вече не се споменава дори от Радев за разлика от миналата година? Защо атаките на Радев са насочени срещу сваленото правителство на Петков, а не срещу ГЕРБ, ДПС и статуквото, което щеше да разгражда? Защо Радев не споменава вече и думичка за борбата с корупцията?
Отговорът е, че ГЕРБ, ДПС, Борисов, Гешев, Пеевски, Радев са си едно – заедно изграждат статуквото, самите те са родени от това статукво, заедно обслужват интересите на Кремъл и представляват руската пета колона. Петата колона и мафията в България са едно. Между тях има и напрежение – на едни нива се борят помежду си най-вече за власт и контрол. Точно властта и контрола са актива, който им позволява да се котират пред господарите им. На други нива обаче заедно бранят статуквото, когато то е застрашено.
Гражданите и БОЕЦ сме се нагледали на подобни фалшиви герои. И решението е само едно – незабавни и твърди действия и реакция при всеки опит за връщане към руската орбита, или за рестарт на мафията и подмяна на основните цели – отстраняване на Гешев, съдебна реформа, отпушване на съдебната система, борба с корупцията.
Скоро Радев ще влезе в обувките на Борисов, или по-скоро в джипката и образа му и няма да смее да се покаже на площадите и пред гражданите. Ще дава интервюта и „брифинги” пред избрани мисирки в президентството, или от неизвестни села и паланки и няма да смее да си покаже носа навън.
Стягайте се за протести. Решаването на проблемите и спечелването на битката срещу мафията е в ръцете на гражданите и винаги е било.