Ето и моята прогноза – за изборите ви готвят „хепи вест“ – руски газ предизборно ще го пуснат.

Ilian Vassilev 

Енергоминистърът или по-известен като Росен „поразяващата уста“ ни ощастливи с гранд новината/тутакси си сипах/, че 11 дни преди изборите реагирали на отчаяните му вопли да доставят някакъв руски газ. След като провалиха сигурните 6 танкера, само и само, за да осигурят пазарния дял на руския газ и на своите комисионни, а с това пратиха прогнозните цени на ноември „през покрива“ в стратосферата, Росен Христов след седмици мълчание бе принуден от Радев да сътвори някаква положителна вест. Както и да четете – положително е, че Газпром изобщо е отговорил, нищо че е казал, че „ще видят“.
Както казах опитват се всякак – като не може тръбен газ, да вкарат ВПГ, сал да е руски. За руския, естествено, няма проблем да намерят слот на Ревитуса или в Турция. И гърци и турци се чудят за какво и е на България на пишман енергоминистъра на Радев да сътворяват проблем, там където го няма. Слотове има.
Ето и моята прогноза – за изборите ви готвят „хепи вест“ – руски газ предизборно ще го пуснат. Цената виж и проблем и се надяват, да я получат „политическа“, за да могат ГЕРБ, ДПС и сие, плюс Радев да изпъкнат като „спасители“. Проблемът в тази медиен полуфабрикат, че колкото и да се стараят от Газпром танкерът който тръгна за Ревитуса с руски газ от Портовая – има друга дестинация – порт Саид в Египет. Каквито и врътки да правят с размени на карга – за да се прикрие че е руски газ, всичко е ясно.
За 28 септември Булгаргаз има слот на Ревитуса, но там ще дойде част от товара на танкер с американски шистов /от този лошия/ газ. А слотове за ноември, колкото искаш.
Няма смисъл да гледате развлекателни предавания, с които по традиция преди избори централните телевизии ви забавляват и разсейват от необходимостта да изберете за кого да гласувате и най-вече да участвате в изборите. Шоутото на Росен Христов е на топ ниво. ТОЙ получи писмо!!! Потресаваща новина за първите страници на всички медии.