Инж. Петър Кънев в Малко Търново: „БСП за България“ отново набляга на социалните въпроси“

Кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП за България“ инж. Петър Кънев, водач на листата във втори МИР – Бургас за предстоящите парламентарни избори, Станимир Баев, Стойко Танков и Стоян Крушков, придружени от общинския лидер на социалистите в Бургас Живко Господинов, посетиха Малко Търново и се срещнаха с жители на града. Георги Бъклев, общински председател на БСП в града представи присъстващите и накратко постави акцент върху най-важните приоритети, които стоят пред Коалицията във връзка с провеждането на изборите.

„Важно е да направим правителство след 2-р октомври“, подчерта по време на срещата инж. Петър Кънев. Той каза, че в своята предизборна платформа, от БСП отново наблягат на социалните въпроси и припомни, че партията работеше стабилно в предходното правителство. „Ако БСП не беше в управлението, нямаше да бъдат налице последните социални придобивки“ , заяви инж. Кънев. Той благодари за подкрепата и призова Коалиция „БСП за България“ да бъде подкрепена отново.

Станимир Баев изрази своето удовлетворение, че името му стой в листата редом с доказани професионалисти и призова за активно гласуване в деня на вота.

„Пет са стратегическите задачи, които сме си поставили – да се справим с енергийната криза, да продължим със социалната политика и да бъдем силния вектор в това направление, да премахнем пазарния механизъм в образованието и в здравеопазването. Ще се стремим и към нова икономическа политика, която да е насочена към дребния и средния бизнес, към местното производство. Не на последно място поставяме и ефективната съдебна реформа“, каза Стойко Танков.

Присъстващите поставиха за обсъждани много въпроси от местен характер, сред които демографската криза в района, трудностите в сферата на образованието и необходимостта от осигуряване на качествено здравеопазване.  Те отправиха призив към кандидатите за народни представители, в бъдеще да положат усилия за тяхното разрешаване.