Шантажът на Путин: НАКЪДЕ СЕ ЗАПЪТИ НЕГОВАТА РУСИЯ?

Шантажът на Путин:
НАКЪДЕ СЕ ЗАПЪТИ НЕГОВАТА РУСИЯ?
*** Няма частична, а има пълна мобилизация
*** Какъв е замисълът му – Карибска ядрена криза
(Карибска криза през 1962 г. – сблъсък на ръба на всеобща ядрена война заради руски балистични ракети, установени в Куба)
.
„Трябва да приемате думите му сериозно (за използване на ядрено оръжие). Да вземете думите му на сериозно, да не ги отхвърляте като блъфове, а да ги приемате на сериозно, в никакъв случай не е признак на слабост, а признак на политическа мъдрост – което помага да се запази пространство за маневриране или което е не по-малко важно, дори да се разработи ново“
(виж тук)
.
Приемам казаното от фрау Меркел, бившият канцлер на Германия, но с една забележка. Пространство за маневриране в случая няма!
Няма и да има!
И ново няма как да се създаде.
Защото то не зависи от политиките тип „Меркел”. Резултатът от тези политики, техните отровни плодове ги берем днес.
Пространството е определено и размерено от Путин още преди началото на поредната война срещу Украйна. И е замислено като „сталинградски рубеж” – нито крачка назад.
.
Ексканцлерът Меркел, нейните наследници във властта, редица западни политици предпочитат да живеят с илюзиите си, дори когато тези илюзии са обгърнати и изпепелени в пламъците на войната, предпочитат да съхраняват надеждите си, макар че те са погребани отдавна от войната, предпочитат да излъчват и да ни облъчват с нелеп оптимизъм в атмосферата на кървава и безпощадна реалност.
.
💥Нелеп оптимизъм, защото целта на Путин не е само покоряването на Украйна!
💥Голямата му цел е постигане на гарантирана сфера на влияние в света чрез инструмента нова Карибска криза. Ни повече, ни по-малко.
Какви са аргументите за такъв извод?
.
Започвам с един мой пост от 29 април 2021 г. – 10 месеца преди началото на поредната война на Русия срещу Украйна
(цитат):
На прага на войната:
РУСИЯ СВИКВА ПОД ВОЕННИТЕ ЗНАМЕНА ЗАПАСНЯЦИТЕ
*** КРЕМЪЛ ЗАПОЧНА ОБЩА МОБИЛИЗАЦИЯ!!!!!!***
С трескава скорост в Русия тече мобилизация на запасняците от армията. Мобилизацията Е ПО РАЗПОРЕЖДАНЕ В УКАЗ НА ВЛАДИМИР ПУТИН за „служебно ползване“ (давам скрийншот на Указа)
По-рано руският президент подписа и друг Указ за изпращането на новия набор от 130 000 младежи в казармата.”
*** В дискусията под поста отбелязах следното
(цитат):
„Сега се заклевам, че до година време (може и съвсем скоро, което зависи от много фактори) Кремъл ще атакува мащабно Украйна (случи се 10 месеца след написаното), за да си вземе цялото Азовско море (бел. от днес – взе си го) и още някои градове и области (и тях си взе).
Или искате да знаете, макар че горчи, или си живейте в колибката на илюзиите!”
(край на цитата)
.
Да напуснем най-сетне колибата на илюзиите и да видим какво се знае.
Сегашната, вече обявена официално мобилизация в Русия се провежда на три етапа – от 26 септември до 10 октомври, от 11 октомври до 25 октомври и от 26 октомври до 10 ноември.
Мобилизира се наред по селата и малките градчета (виж видеото), а сега започна и в големите градски центрове.
.
А сега да видим кого мобилизират?
(цитат):
„През периода на частичната мобилизация на военна служба подлежат военнообвързаните с категории на годност:
„А“ („годен“),
„Б“ („годен с незначителни ограничения“)
„В“ (ограничено годен).”
.
Това се казва в официалното обяснение, поместено на държавния руски портал „Объясняем РФ” (https://www.Explain.rf)
________________________________________
Когато дори и тези в категория В – „ограничено годните” подлежат на мобилизация, въобще не може и да става дума нито за частична мобилизация, нито за 1 милион души, които да бъдат набрани във войската, а за много повече.
‼‼ Извършва се пълна, всеобща и поголовна мобилизация. ‼‼
_______________________________________
.
Извършва се, въпреки че вече имаше две партиди частична мобилизация още преди началото на поредната война и трета с Указ на Путин от 25 август т.г. за увеличаване на общата численост на армията с 127 000 души. С него той узакони достигната тогава бройка от Въоръжените сили на Руската федерация на 2 170 000 души.
С новия етап на мобилизацията, наречен за заблуда „частична” и мотивиран с уж „изпусната по небрежност“ информация за 1 милион се цели общата численост в най-близко време да достигне към 5-5.5 милиона.
.
Пак ще повторя онова, което повтарям от пролетта на миналата година: Русия започна скрита, на етапи пълна мобилизация още през април миналата година, преди агресията срещу Украйна, а сега я обяви заблуждаващо за „частична”, защото повече няма как да укрият огромните й мащаби.
Всеки военен експерт ще ви каже, че ако над 3% от населението на дадена държава е мобилизирано, подготовката е за най-голяма възможна война, а при мащабите на Русия – за Световна. Всеки експерт ще ви каже, че при мобилизирани такива % от народа финансите и икономиката и на най-развитата държава в света не могат да издържат повече от половин година до година, освен ако не се започне наистина най-голямата възможна война.
Затова най-голямата война не е украинската. Украинската е програмата минимум на Кремъл.
––––––––––––––-
🔴 Затова сега се заклевам, че минималната цел на Путин е контрол върху цяла Украйна, а максималната му – Източна Европа и разпределението на света на сфери на влияние чрез ядрена криза!
–––––––––––––––
Парадоксът е, че това разпределение на сферите на влияние по замислите на Кремъл няма как да се извърши чрез Световна война въпреки провежданата обща мобилизация.
Затова за никаква ядрен апокалипсис или Световна война там не се готвят. Там ги е страх за кожата им несравнимо повече от нас.
Видим е този страх. Сетете се за онази дълга 6-метрова маса в Кремъл за срещи или за видеозаписа с решението да се нападне отново Украйна, на която всички присъстващи бяха разположени на много метри дистанция от Путин! Сетете се за страха от реакциите на Турция (която може да затвори Проливите за руския износ) и за страха Китай да не се обърне срещу тях.
.
Русия нито е готова за Световна война, нито може дори теоретично да я спечели. Русия не може да разпали повече от голям локален конфликт в Украйна – ресурсите и възможностите й стигат за толкова, и то само при наличието на редица фактори, част от които засега ги няма.
Там, в Кремъл знаят това. Познават слабостта си. Още повече сега, на фона на проваления замисъл да се превземе светкавично Украйна. В Москва не са чак такива глупаци и идиоти, за каквито ги смятат мнозина, макар че не са и с 5 педи чело. Стратегическата им грешка е, че оценяват хуманността на демократичния свят като слабост.
.
МОБИЛИЗАЦИЯТА И АТОМНАТА ГЪБА
.
Но ако голямата война не е инструмента за завоюване на сфери на влияние, има ли друг инструмент за целта?
Да!
И той съществува – нова Карибска криза!
хххххххххххххххххххххххххх
Вероятно замисълът е бил след завладяването на Украйна ядрената 💥бомба да се използва като аргумент при последващ нов неизбежен конфликт – вече при друга „специална операция” с държава от НАТО (България – пиша го съвсем сериозно!). 💥
ххххххххххххххххххххххххх
Развитието на бойните действия в Украйна не отмени инструментариумът, залегнал в генералния план, а само пришпори неговото въвеждане в употреба.
Този инструмент вече работи в момента и само слепите не го виждат. Негова проява са непрекъснатите заплахи на самия Путин и неговата шайка за използване на ядрено оръжие, проява са референдумите в окупираните територии като преобразувана, макар и незаконно и формално „руска територия”. Тези анексирания се направиха, за да се легитимира възможната употреба на атомен заряд, понеже украинците ни бият на „наш,та си земя”, както онзи ден почти на прав тон се обясняваше Дмитрий Песков, говорителят на Кремъл.
.
========================================
Някой ще попита: а за какво тогава на Путин са му притрябвали многомилионни маси въоръжени хора, при това зле обучени за бойни действия?
– Ами не са му притрябвали за войната срещу Украйна, в която един милион от тези новобранци ще бъдат суровина за месомелачката й.
Другите милиони са необходими на Путин за окупацията – за поддържане на реда в неговата сфера на влияние, която се надява да договори със Запада. Ще я договаря тогава, когато докара света до ръба на ядрената катастрофа.
=======================================
.
Целта на на Кремъл в тази война е да седне на масата за преговорите със САЩ за подялба на Европа и света на сфери на влияние. Идеята беше Путин да се представи като победител в Украйна, който заплашва с нови руски победни войни в Европа. Неблагоприятното за Москва развитие на войната засега попречи да се разиграе този акт от пиесата. Ала отмяната му не отменя цялостният сценарий, не задрасква режисурата: за финал е предвиден размахан ядрен пистолет.
.
❗☢ Целият замисъл на стратегическата игра на Кремъл е планиран като спецоперация (онова, което е учил Путин) на принципа на покера – блъфиране с постепенно повишаване на залозите. До най-високия възможен – нова Караибска ядрена криза. ❗☢
Или като кукли Матрьошка: във външната кукла Украйна е скрита вътрешна кукла – ядрена криза, а в в тази вътрешна кукла има нова кукла – постигане на глобална сфера на влияние!!!!!!
(БЕЛЕЖКА: Ким Чен Ун, който дължи придобиването на ракетно-ядреното си оръжие на помощта на Москва, разиграва такъв вариант – Северна Корея е учебна лаборатория за отработване на действия и реакции за голямата руска изненада,която ще бъде поднесена на Запада.)
.
УДАР С ЯДРЕН ЗАРЯД!
.
Само единичен, в Украйна, на фронта…
Предполагам, че Москва няма да го нанесе върху някой украински град, колкото и да е изкушена да унищожи например командния център в Киев. Под онези кули знаят, че такъв акт веднага ще превърне Русия в световен парий навсякъде по света и ще я изолира дори от нейните прокси режими в др. държави.
Единичен удар. Най-големият залог.
Завършване на дипломатическия и военен покер с размахан и дори гръмнал ядрен пистолет. Придружен с неистова пропаганда на купените от Москва политици, на уплашените, на западните общества – споразумейте се с Путин! И адресиран като послание и към редица държави по света: бъдете с мен, аз не се колебая, както виждате, а и не придирям какви сте в действителност (Близкия и Среден Изток).
.
БЕЗ СЪМНЕНИЯ
.
Владимир Путин, върхушката му, а и целият руски истаблишмънт ще вървят докрай – преговори със САЩ на фона на създадена от Кремъл световна заплаха за ядрен апокалипсис.
❗❗❗ Сега отново се заклевам, както тогава, преди 8 години: до година време Кремъл ще извърши иначе немислимото!
Това е най-вътрешната Матрьошка на кремълската кукла, на стратегическия й план. ❗❗❗
И който трепне първи, ще изгуби…
.
***
Ако Западът не иска да стигне до такъв момент, когато с ядрен шантаж на масата на разговорите Путин ще разиграва съдбата на човечеството, трябва да направи няколко неща:
1. Незабавна и неограничена помощ с оръжия за Украйна и подготовка на армията й;
2. Готовност за въвеждане на „закрито небе“ над Украйна
3. Премахване на язвата Приднестровие.
4. Пакет от жестоки санкции, вкл. изключване на Русия от световната финансова система като начало, каквото и да струва това;
5. Авансиране вместо пакет от бъдещи санкции на заплаха за пълна политическа, дипломатическа, търговска, икономическа изолация на Русия, ако прибегне до оръжия за масово поразяване. Тук е необходимо колективното и бих казал, че е спешно незабавно публично потвърждение на тази мярка – на първо време от Г-7.
6. Неутрализиране на действията на руската Пета колона, както и поставяне под неудържим финансов и икономически натиск управления на държави от НАТО и ЕС, които работят за Путин (като Унгария, като България)
7. Подготовка още отсега на общественото мнение за този най-вероятен и възможен развой на кризата – ядрен шантаж чрез реално използване на ядрено оръжие.
.
Путин има един-единствен шанс за победа – да изплаши демократичния свят и така да получи могъщество в света. И не само го знае чудесно, но добре и много професионално го използва.
Мисля, че достатъчно се закъсня, за да се закъснява още.
Крайно време е в този покер картите да се сложат на масата!
И да се види, че не той, а демокрацията е с ръката роял флъш.
–––––––––––––––––
През 2014 г. направих разследване за свалянето на малайзийския „Боинг” над Донбас – кой, как, кога, с какво и по какъв начин и най-важното: ЗАЩО? В заключението му поместих мой анализ на последствията от драмата.
Оказа се, че той е напълно актуален и сега, след 8 години. Защото онази драма в известна степен предначерта това, на което сме свидетели днес Давам само три точки от онзи анализ, напълно валидни и днес:.
(цитат):
8.
Несанкционирано изстрелване при липсата на арести и истинско разследване и прикриване на случилото се обаче говори за тежък сблъсък на интересите на различните групировки на елита в Москва.
В този случай „несанкционираното” сваляне на самолета е замахване на една групировка на властта срещу друга, опериране на възможността й да маневрира, предопределяне на политиката на Русия независимо от лицата на руля на държавата чрез изостряне на конфронтацията със Запада. Намеква за властови конфликт с далеко отиващи последици, който ще очертае рамките на руската политика в следващите години и дори десетилетия.
Намеква и за възможността Путин окончателно да е заел позицията на крайно твърдите (според мен) или просто вече да е превърнат в кукла на конци. Факт е, че от няколко дни руски, и то забележете прокремълски медии го атакуват за мекушавост в разправата с външния и вътрешен враг, вкл. и близкия до Кремъл идеолог и говорител на патриотичния капитал и силовите структури Александър Дугин (в друг пост давам статията му от 22 юли в превод поради фундаменталното й значение за разбирането на руските цели)
10.
Нежеланието на Белия дом да извади убедителни факти за случилото се (напълно по възможностите му) говори за също толкова тежък сблъсък и в ешелоните на американската администрация и политическия елит на САЩ.
Т.е. влизайки и с двата крака в украинската криза, разширявайки намесата си, американският елит изглежда няма ясна визия за бъдещето и най-важното – отговор докъде биха стигнали и отишли при нарастваща ескалация от Путин на конфликта.
Във Вашингтон нямат отговор и за бъдещето на Украйна – като маргинализирана държава от Третия свят или образцова западна витрина.
Брюксел също няма отговор – първото решение за маргинална държава е неефективно и рано или късно ще загубят Украйна, второто обаче е скъпо начинание, а никой не иска да се бърка за пари.
11.
Личното ми мнение – свалянето на „Боинга” виетнаминизира конфликта и показа очевидното: той ще е с голяма амплитуда във времето и крайният му изход – дори при победа сега на едната или другата страна ще се реши след години.
(край на цитата)
.
Повторението на тази ситуация сега – 8 години по-късно, повторение дори и в детайлите за медиите и за Дугин, повторенията на „колебанията“ в Москва и на колебанията на Запад дава пълния отговор на въпросите кой окончателно победи в Кремъл – поне за следващото десетилетие. Дава отговор независимо дали Путин ще управлява или някой друг, който и да е той, независимо дали Путин ще живее или ще бъде отстранен.
Дава отговор каква ще е политиката на заплахи в следващите десетилетия на чудовището, което се пръкна под онези кремълски кули – ВСИЧКО!
Единственото ограничение пред това „Всичко” е неистовият страх на онези там за собствения им живот, за собствената им кожа, за парите и богатствата им.
Нашият страх се оказва тяхната сила! Страхът ни от Карибска криза е оръжието им срещу нашия свят.
Дойде времето за ясен и категоричен отговор от демокрацията. Тя не го даде през 2014 г. и това колебание роди днешната поредна и мащабна война – тезата да „остане място за маневриране”. Политиките тип Меркел и Тръмп обаче се провалиха и това го вижда всеки непредубеден човек.
Демокрацията е длъжна да даде отговора си!
Иначе в по-далечна перспектива самото й съществуване ще бъде заплашено.
Може да бъде изображение с текстово съобщение