Далаверата пак ще е изцяло за руснаците

карикатура :

Tchavdar Nikolov

Чудя се, това „правителство“ на Решетниковото прокси Радев и това вице, де ги плещи със самодоволна мутра как се договарял с Лукойл, дали са тъпи, некомпетентни, агенти на путин от подразделение „дебили“ или всичко това накуп.
– Далаверата пак ще е изцяло за руснаците а за нас-„пиздец“. Литаско вярно, прехвърля активи но към Дубай. Петролът пак ще е руски но с доставчик от Дубай.
Ако Лукойл имаше честни намерения, бензинът и дизела в този момент трябваше да са 2.10 до 2.30 лв по бензиностанциите. Сорт Урал от август пада за да стигне днес борсова цена $ 69 и продажна $ 49 fob Новоросийск за декември ( да чакаме цена за литър дизел 1.80лв през декември?? Да бе😂)
Танкерният фрахтов пазар в Черно море е мижав, а танкерния флот на Литаско е от таралясници със скрапна стойност. Но бъдете сигурни, че фрахта на Литаско по документи ще е поне $ 100 за тон вместо $ 20.
Лукойл, че няма да плати 700 млн данъци няма или ако плати то ще са пари краднати от нас, защото ще ги щипне от цената на горивата при дистрибуция (Лукойл България е екслузивен дистрибутор). Ама поне да свали цените с лев, колкото е нормално на база пазара последните месеци.
Тя, ако ще се прави реверанс към Лукойл -да заковат крайна цена за потребление и минимална за данъци 700 млн. И Лукойл да си поемат риска при промяна на пазара (надали) що и без това 22г минават метър с кинтите у нас – само лапат.
Юначето „вице“ и оня тъпак от енергетиката па лъжат на ангро.ЕК забранява и износа на деривати от руски петрол без изключения – затова и италианското правителство търси отсрочка 3 месеца като се ангажира да е брокер при продажбата на руската рафинерия в Сицилия.
Тук обаче Лукойл не говори за продажба, разчита Путин да ни окупира 2023г, що ли?😀
А Путин да си смени шамана – предрече, че петролът ще стане $ 200 след санкцията от 5.12.2022 пък той се срути…Пък и Индия почти спря вноса от Русия (не че беше кой знае какъв – едва 2 млн барела 2022г).
На Путин му остана сал Китай на принципа „бат Си ‘кот дадеш дадеш и ‘земай“😀