Пожарът на „Пристанище Запад” е овладян, няма опасност за хора и сгради

Пожарът на терминал „Пристанище Запад” е овладян още преди 8 часа тази сутрин. Няма пострадали хора, сгради, товари и механизация. Няма опасност и за съседните жилищни квартали от обгазяване.

Пожарът възниква около 5 часа тази сутрин /22.12.2022 г./, когато служители на „БМФ Порт Бургас” забелязват огън на площадка на терминал „Пристанище Запад”. Благодарение на добре създадената организация за противопожарно известяване и бърза реакция при криза, сигналът до „Пожарна безопасност и защита на населението”е подаден веднага.

В 5.15 часа на място пристигат две противопожарни коли и потушаването на огъня започва. Минути по-късно към тях се присъединяват още две противопожарни коли.

По препоръка на експертите от „Пожарна безопасност” в гасенето се включват пожарната кола и други съоръжения за противопожарна защита, собственост на „БМФ Порт Бургас”. Екипите на дружеството и на „Пожарна безопасност” работят в пълна координация, изключително отговорно и ефикасно.

От 6 до 8 часа екипите се борят за потушаването на пожара. В 8 часа огънят е напълно овладян и няма никакъв риск за хора, сгради и механизация. Четири багера разстилат обгорената скрап, която се обработва с вода, с цел пълното потушаване на пожара. Пушекът, който е забелян над мястото на пожара не е вследствие на обгазяване, а на изпарения от обливането с вода на тлеещите остатъци.

„БМФ Порт Бургас” изказва огромната си благодарност към службата за „Пожарна безопасност и защита на населението” – гр.Бургас за бързата реакция и високия професионализъм. Концесионерът на пристанищния терминал уверява служителите си и гражданите на Бургас,  че ще продължи отговорно да се отнася към ангажиментите си за безопасност на труд на територията на пристанището, както и пълна безопасност на всички жители на морския град.