#КОЙЗастрояваПриродата

🏗 #КОЙЗастрояваПриродата Бившият изпълнителен директор на ЛУКОЙЛ-България и сегашен пълномощен представител на LITASCO SA за България – Валентин Златев урежда с властови натиск и кадруване узаконяването на мегапроект на най-големия соларен парк в България. Строежът на гиганския соларен парк се предвижда да бъде осъществен от две фирми на Златев: “Лъка гейм” АД и “Състейнабъл енерджи” ЕАД. Така дългата ръка на Кремъл ще бъде и от двете страни на енергийната ни (не)зависимост!
💡Скандалното е, че фотоволтаична електрическа централа е планирана да се случи върху…144 ха в защитена зона и това нарушава поне 4 закона в България! Терените са били обществени, но са приватизирани от Златев на символични цени, срещу обещание да се строи огромен голф комплекс, който ще даде развитие на туризма и заетостта в региона. Голф така и няма, а общественият интерес е потъпкан от бъдещото незаконно „узаконено“ облицоване на огромна защитена зона с панели. Това предстои да стане реалност заради нерегламентирано лобиране и откровена властова протекция в полза на Златев. Властовата протекция за олигарха няма политически цвят и принадлежност – в нея дружно и активно си съдействат както ГЕРБ, така и Служебните правителства на Румен Радев.
⛔️Последният Експертен съвет на РИОСВ – Бургас прие Решение в полза на антиекологичния проект, което е било предварително написано, за да бъде предопределено одобрено. Подобна практика няма как да бъде определена иначе, освен като арогантна властова корупция.
✅ Ако считате, че работата ни е полезна за обществото подкрепете екипа на Биволъ, за да можем да продължим да вършим своята работа: https://bivol.bg/tax