Здравко Димитров подава оставка, но като член на ГЕРБ

Подавам оставка, но като член на ГЕРБ. И по-точно като член на организацията на Иван Тотев, на пловдивската организация(…) Но съм избран от всички пловдивчани да съм кмет на всички пловдивчани. Има много проекти, които са започнати и които трябва да бъдат завършени. Нямам право. Това ще се изтълкува като предателство.“ 

Това заяви градоначалникът на Пловдив Здравко Димитров на брифинг тази сутрин. Той е категоричен, че няма да подаде оставка като кмет. Такава няма да подаде и зам.-кметът Пламен Райчев.

В събота изненадващо партийният лидер Бойко Борисов поиска оставката му с думите: „Ако Димитров ми е приятел, трябва да отиде да си депозира оставката.“ По-късно кметът на града му отговори задочно с позиция, разпространена в социалните мрежи, в която заяви: „Избран съм от пловдивчани, не съм назначаван, че да ми се иска оставката„.

Кметът добави, че в момента в Пловдив се изпълняват проекти за 500 млн лв, част от които изоставени от предишния кмет. В края на миналата седмица е станало ясно, че градът ще трябва да плати 17 млн. лв. глоба за обществена поръчка за пречиствателната станция на града, проведена от предшественика му.

Димитров отказа да говори против Борисов, но изтъкна, че е защитавал интереса на града при казуса с Пловдивския панаир.

Авантаж по https://offnews.bg/