2007 г.: Орден „Михаил Ломоносов“за Бойко, който заявява, че няма да бутне МОЧА

Ако не знаете що е гьонсурат, ето:
„Пазителят на Паметника на съветската армия“ Борисов поиска премахването му (видеозапис – в линка)
🔴Бойко Борисов беше кмет на София от 2005 до 2009.
🔴През 2007 година, руският посраник Потапов го закича с орден за огромните му заслуги за опазването на МОЧА.
🔴После Борисов бе премиер на България и вожд, несменяем вожд на управляващата ГЕРБ от 2009 до 2021 ( с малки прекъсвания, почти неизменно).
🔴През цялото време, неговата наместничка Фандъкова, която той остави на кметското място и която бе негова послушна и безропотна изпълнителка на вождистката му воля, охраняваше МОЧА и безочливо лъжеше, че уж щели да го премахнат този позор МОЧА, ама били обявили конкурс, ама туй, ама онуй…
🔴😡 Сега, видите ли, след като цели 16 и кусур години не са си мръднали пръста да го премахнат, а вместо това са го охранявали, осветявали, чистили, лъскали са шпагина на окупаторите, чак сега негова Дебелашка наглост се плеснал по челцето и в типично просташкия си стил, призовава да го премахнем.
Та ако не знаете що е гьонсурат, ето това е. В чист натурален вид. Над 100 килограмов гьонсурат.
„ГЕРБ настоява за премахването на Паметника на съветската армия. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов на брифинг, след като плочата на паметника беше счупена и свалена. Припомняме, че през 2007 година, когато Борисов е кмет на София, посланикът на Руската федерация в България тогава – Анатолий Потапов му връчва орден „Михаил Ломоносов“.
Потапов подчертава, че орденът е заради огромните заслуги на Борисов за укрепване на двустранните отношения. Посланикът изразява благодарност и за твърдата позиция на софийския кмет, че докато той управлява столицата, няма да се бутне Паметникът на Съветската армия в Борисовата градина. Днес Борисов заяви, че демонтажът трябва да се случи „в два такта“ – първо да се демонтира незабавно счупената преди ден плоча с надпис за признателния български народ, а след това да се премахне и целият монумент.“
Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/…/paziteljat-na-pametnika-na… © Actualno.com
🔴И още, от новините през 2007 година:
❗😡„Посланик Потапов подчертава, че орденът е заради огромните заслуги на Бойко Борисов за укрепване на двустранните отношения и изрази поздравленията си за повторното му избиране за столичен кмет.
🔴😡 Анатолий Потапов изразява благодарност за твърдата позиция на софийския кмет, че докато той управлява столицата, няма да се бутне Паметникът на Съветската армия в Борисовата градина.
🔴След като посланикът закачва ордена на ревера на столичния кмет, Борисов подчертава, че той и партията му ГЕРБ никога не са поддържали политиката на евроатлантическа интеграция за сметка на отношенията между България и Русия.“
А, разбира се, днес Бойко Борисов е “пръв евроатлантик“.