Кирил Петков на среща със симпатизанти и кандидати на Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ в Бургас.

Кирил Петков на среща със симпатизанти и кандидати на Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“  в Бургас.
Бях представена официално, както и други кандидати от листата за парламентарните избори.
Казах, че ще продължа усилията на колегите ми от ДБ/ Зелено движение от предходните народни събрания за законодателна подкрепа на енергийния преход, за малко и средно земеделие и чиста храна, за чист въздух и по-добър контрол върху качествата му, за легализация на индустриалния коноп.
Към това добавям моите каузи като общественик и политик за повече демокрация, решения с участие на гражданите, смислени и ефективни форми на включване на заинтересованите страни, прозрачност, децентрализация.
Кирил Петков говори основно за икономиката и националното производство, доходите, създаването на равни възможности реална конкуренция вместо чадъри и фаворитизъм. Като проекти открои магистрала Черно море и свързването на Александруполис-Бургас-Варна-Констанца като част от европейските транспортни коридори север-юг, подкрепа за морския транспорт и пристанището, необходимостта от свързаност с най-близкия до нас мегаполис – Истанбул, откриване на КПП Резово и товарни превози през Малко Търново.
Потвърди важността на проектите на водача на листата К. Бачийски за развитие на индустриална зона в Равнец и др.
За реализацията на тези идеи и проекти е необходимо парламентарно мнозинство за промяна, както и пълен мандат на следващото правителство. Трайните решения изискват време, за да се започнат, реализират и утвърдят.
Надяваме се избирателите да са с нас в това разбиране и да гласуват с №12 за коалиция ПП-ДБ на 2 април.