Награденият от Путин кмет на ГЕРБ се загрижил за паметника на съветската окупация в Бургас

В събота руски граждани излязоха на протест в Бургас. Те искат да получат политическо убежище у нас …

 

Протестиращите руснаци се бяха събрали пред паметника на Альоша в морския град. Част от протестиращите носеха табели с надписи „Убежище за противниците на Путин и войната“, „Отказ за убежище е помощ за Пут*ер“.

Протестът беше подкрепен от украински бежанки, които са намерили убежище в България.

В неделя паметникът на съветската армия в Бургас пред който протестираха руснаците  бе залят с червена боя. На монумента бе изписана и латинската буква Z, с която руснаците обозначиха своите танкове и бронирани коли, когато започнаха войната в Украйна. Латинската буква е изписана под надписа „Вечна признателност“.

А дали самите руснаци не са зографисали този паметник на съветската окупация, която продължава влиянието си и върху едни решения на ония с тогите ?!!

И какво да се чудим след като са известни фактите …

Кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов получи преди няколко години награда от президента на Русия Владимир Путин „за големия му принос за укрепването и развитието на руско-българските отношения“. От Реформаторския блок го призоваха да откаже отличието, заради събитията в Киев, но …

Според Николов да се правят политически спекулации с огромната трагедия в Украйна е неетично. „Аз не мога да върна благодарност. Ако вие можете – направете го“, завършва той.

Все повече руснаци се заселват да живеят в град Бургас, каза Димитър Николов на церемонията в руското посолство в София, цитиран от агенция „Фокус“. „Спомням си първите дни, когато станах кмет на Бургас, и заедно с почетния консул, направихме един анализ. Оказа се, че в града тогава учат 3 деца, които са граждани на Руската федерация, а към днешна дата общият им брой е 550, което показва, че за толкова кратко време не само аз, а и екипа ми, с който работя, са направили така, че града да бъде забелязан, да бъде приет от руснаците и предпочетен не само за прекарване на свободно време, но и за постоянно живеене. Радвам се, че когато станах кмет имаше само едно дружество, което общуваше и се грижеше за руските граждани на Бургас, а днес те са вече 7“, каза още той.

Кметът на Бургас подари на руския посланик в знак на признателност, картина на известната бургаска художничка Ирена Иванова с думите: „За мен това е мил и отговорен жест на благодарност от страна на президента на Руската федерация, на руската държава. Аз се чувствам изключително развълнувано и даже неловко, търсейки думи как да благодаря за това удостояване“. Той благодари на посланика на Русия Юрий Исаков за подкрепата му в инициативата Бургас да се превърне в културен център. Това е един втори мост в новите съвременни условия ние да общуваме с нашите приятели от Русия“, обобщи Николов.

Дори https://rg.ru/2014/02/19/blagodarnost-site-anons.html?fbclid=IwAR3X0t5gq… писа за наградата от Путин.

Дори посланик Исаков отбелязал и заслугите на Димитър Николов за защита на паметника на съветските воини „Альоша“ от опитите на „недоброжелатели“ да го преместят ?!!

И за какво е издигнат този паметник на ОКУПАЦИЯТА в Бургас ? Бургазлии трябва да знаят и помнят как Вождът на народите Сталин е искал да имаме само едно пристанище на Черно море и то във Варна, а Бургаски регион да се даде на Турция ???? Не че Чърчил е искал нещо различно …

Да припомним на руския възпитаник др. Николов и русофилските му приятели …

Ето какъв защитник на сталинското имаме в Бургас и той е зам.председател на уж дясната ПП ГЕРБ ?!!

Заради зачестилите случаи на „вандалски“ прояви, от общината с кмет награден от Вова Путин в Бургас насочиха камерите на площада за директно видеонаблюдение към паметника.

Вместо да разкарат този окупационен символ те миличките се загрижили за „вандалски“ прояви ?!!

Ето защо нещата тук в Бургас не водят към Европа, а към Русия на Путин издирван от съда в Хага за военни престъпления ?!!

Спомнете си за написаното тук на 2 април изправени пред избор не за кой, а накъде – към ЕС и НАТО или към Евразия и Русия на Путин. И да 12 е щастливо число …