Наследниците на разни комуняги перат биографиите като ЛЪЖАТ и подменят историческата истина.

Много сме се били фукали с това спасение, пише един човек, иначе симпатяга.
И допълва:
„Много се фукаме с това спасяване. Но спасяват своите евреи и датчаните с лодки и корабчета през пролива в Швеция! Апропо, докато реално са на власт, Мусолини и Хорти не дават нито един евреин на Хитлер. Да не говорим за Манерхайм, но Хитлер дори не поставял пред него въпроса.“
Категорично невярно.
🔴❗Евреите в Дания са прехвърлени в съседна Швеция със съдействието на местните германски власти и заслугата е главно на немския офицер, дипломат и бизнесмен, морски аташе и член на нацистката партия Георг Дуквиц.
❗Ще прехвърлиш ти през пролива 7 хиляди евреи с лодки – ама САМО, ако германците които охраняват ивицата, се разсейват нарочно!
❗И въпреки това около 500 датски евреи от общо 7 200 все пак са депортирани!
🔴❗От Италия са депортирани и избити около 8 500 евреи, а още преди това има лагери за евреи, а през 20те години след идването на Мусолини на власт има и концлагери за цигани.
🔴❗От Унгария са депортирани и избити над 400 хиляди евреи.
😡❗Историята очевидно не им е силната страна на някои хора, но четат глупостите на Румен Аврамов, синче на комунистически дипломат, раснало в привилегии, учило по света и натрупало самочувствие, не и познания.
Поне Примо Леви да беше прочел горкият Аврамов, че да не дрънка глупости – защото Примо Леви е италианец.
🔴❗Освен това, през всичките тези 45 тоталитарни години в българските учебници по история и дума не се обелваше за спасяването на евреите в България.
Лично аз научих в Холандия от холандци за това и то чак през 1990 година!
А съм завършила не само българска филология, но и история в СУ – и то в края на 80 -те години! Та като ми признаха тук, в Нидерландия дипломата по история и ми предложиха да преподавам, аз им заявих, че тепърва ще уча, защото досега не съм учила история, а пропаганда.
🔴❗Другата теза, дето сега я пробутват, че не Цар Борис и не българското правителство е устояло на натиска на Берлин и е спасило евреите от депортация извън пределите на България ( а след войната се оказва, че не само от изселване, а и от неминуема смърт ги е спасило),
🔻❗та, видите ли –
не държавният глава,
🔻❗не правителството на Филов и Габровски (убити като кучета ),
🔻❗не депутатите от управляващото мнозинство воглаве с Пешев, от които 20 души бяха екзекутирани, а самият Пешев хвърлен в затвора с колективна обща присъда за антисемитизъм,
а … тогавашното българско гражданско общество ги било спасило.
🔴❗Никой не отрича ролята на българските общественици, писатели, прависти и на БПЦ, но ЗАЩО същото това общество и същата тази БПЦ не спасиха от депортация таврийските българи?
🔻❗А, лицемери?
🔴❗Защо не спаси от депортация своите евреи гражданското общество в Нидерландия, което се вдигна на бунт и стачки срещу антиеврейските мерки в поне два университета и в множество градове ?
🔻❗А, отговорете де?
Брей, ама то бива наглост, то бива комунистически лъжи, ама и малко срам трябва да има все пак.
Докато такива като Леа Коен, Вени Марковски и Румен Аврамов са си живели с привилегиите в тоталитарна България, на която татковците и дядковците им служеха предано, немалка част от българското гражданско общество гниеше по гробове в незнайни ями, в затвори и концлагери.
😡❗Те, видите ли, били моралният стожер, те ще размахват обвинително пръст.
😡❗И една, дето навремето си е правила кариерата в комунистическия вестник Учителско дело, пък сега клевети наляво и надясно!
😡❗И ще ползват разни мухльовци да им разнасят пропагандите тези.
Ама всичко е, защото трябваше техните татковци и дядковци да бъдат съдени и осъдени за престъпленията си, а не днес наследниците им да им перат биографиите като ЛЪЖАТ и подменят историческата истина.