Докога обявените за престъпници български комунета прекръстили се на социалисти ще спъват развитието на България ?!!

Докога Законът няма да се спазва, господа прокурори и съдии,общинари и вся останьлая …

ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН

Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г.

 

Чл. 1. (1) Българската комунистическа партия (тогава именуваща се Българска работническа партия /комунисти/) идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България, и в нарушение на действащата Търновска конституция.
(2) Българската комунистическа партия е отговорна за управлението на държавата във времето от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довело страната до национална катастрофа.
Чл. 2. (1) Ръководствата и ръководните дейци на Българската комунистическа партия са отговорни за:
1. целенасоченото и преднамереното унищожаване на традиционните ценности на европейската цивилизация;
2. съзнателното нарушаване на основните човешки права и свободи;
3. безпрецедентната разправа с народните представители от ХХV Народно събрание и всички невинно осъдени от така наречения „Народен съд“;
4. моралния и икономическия упадък на държавата;
5. установяването на централизирано директивно управление на икономиката, довело я до разруха;
6. погазването и отмяната на традиционни принципи на правото на собственост;
7. рушенето на моралните ценности на народа и посегателството срещу религиозните му свободи;
8. провеждането на непрекъснат терор срещу несъгласните със системата на управление и срещу цели групи от населението;
9. злоупотребата с възпитанието, образованието, науката и културата за политически и идеологически цели, включително мотивиране и оправдаване на изброените по-горе действия;
10. безогледното унищожаване на природата.
(2) Комунистическият режим е отговорен за това, че:
1. отнемаше на гражданите всяка възможност за свободна изява на политическата воля, като ги принуждаваше да крият своята преценка за положението в страната и ги принуждаваше да изразяват публично съгласие за факти и обстоятелства с пълното съзнание за тяхната невярност и дори това, че те представляват престъпления; това то постигаше чрез преследване и заплахи от преследване към отделната личност, нейното семейство и близки;
2. системно нарушаваше основните човешки права, като потискаше и цели групи от населението, обособени по политически, социален, религиозен или етнически признак, въпреки че Народна република България още през 1970 г. се присъедини към международни актове по правата на човека;
3. нарушаваше основните принципи на демократичната и правова държава, международните договори и действащите закони, като с това поставяше интересите на комунистическата партия и нейните представители над закона;
4. при преследванията срещу гражданите използваше всички възможности на властта, като:
а) екзекуции, нечовешки затворнически режим, лагери за принудителен труд, мъчения, подлагане на жестоки насилия;
б) освидетелстване или настаняване в психиатрични заведения, като средство за политически репресии;
в) лишаване от право на собственост;
г) възпрепятстване и забрана за получаване на образование и упражняване на професия;
д) възпрепятстване на свободното движение във и извън страната;
е) лишаване от гражданство;
5. безнаказано се извършваха престъпления и се предоставяха незаконни предимства на лица, които вземаха участие в престъпления и преследвания на други лица;
6. подчиняваше интересите на страната на чужда държава до степен на обезличаване на националното достойнство и практическа загуба на държавен суверенитет.
Чл. 3. (1) Посочените в чл. 1 и 2 обстоятелства дават основание да се обяви комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. за престъпен.
(2) Българската комунистическа партия е била престъпна организация, подобно на други организации, основаващи се на нейната идеология, които в дейността си са били насочени към потъпкване на човешките права и демократичната система.

Чл. 4. Всички действия на лица, които през посочения период са били насочени към съпротива и отхвърляне на комунистическия режим и неговата идеология, са справедливи, морално оправдани и достойни за почит.

––––––––-
Законът е приет от ХХХVIII Народно събрание на 26 април 2000 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.
Обърнете внимание на болдваните(почернени) текстове като основание подобни своеволия от пряката наследница на БКП-БСП да не се допускат .
Сравнете основният документ – устава на БСП, който доказва престъпното наследство на сегашната БСП :
ПРЕАМБЮЛ
„БСП е наследник и продължител на над вековната история на създадената през 1891 г. Българска социалдемократическа партия. Ние съхраняваме и продължаваме демократичните традиции от историческото си наследство, подчертаваме значението на революционните борби на поколения български социалдемократи, комунисти и социалисти за свобода и човешки права и оценяваме по достойнство съграденото в страната по време на социализма през втората половина на миналия век „.
 https://bsp.bg/files/attachments/2018/10/02/823340730aaf037576255313c874…Не е ли време законите да имат доминация над настроенията на наследницата на престъпната БКП ?!!

БСП организира жива верига и поход на мира в защита на истинската българска история и паметниците на България, съобщиха от пресцентъра на партията и това, ако не е подигравка със закона приет от ХХХVIII Народно събрание на 26 април 2000 г ?!

„Историята не бива да бъде подменяна. Включете се в Похода на мира, организиран от БСП, за да запазим историята и паметта за нея жива“, призова водачът на листата на социалистите в Пловдив Иван Петков.

Шествието ще се проведе на 26 март, неделя, в Пловдив. В 16 часа походът ще тръгне от паметника на Васил Левски в подножието на хълм „Бунарджик“ и ще продължи до върха, където е паметника на Альоша.

Преди два дни „Альоша“ в Бургас бе залят с червена боя и декориран подобно и през септември миналата година …

Общинските съветници от групата на „БСП за България“ в СОС внесоха  в Областната управа днес жалба срещу доклада на Демократична България за демонтирането на Паметника на Съветската армия. Заедно с нея те връчиха на заместник-областния управител Дарина Николаева и молба за разрешение за ремонтиране на счупената плоча на монумента – Авантаж по https://offnews.bg/politika/bsp-organizira-zhiva-veriga-pred-pametnika-n…

А някой помни ли унищожените паметници на българската история от комунистическия режим в София, Враца, Варна ?!!