АФЕРАТА „МиГ“ ПРОДЪЛЖАВА С 45 МЛН.

АФЕРАТА „МиГ“ ПРОДЪЛЖАВА С 45 МЛН.
Министерството на отбраната обяви, че търси кой да ремонтира 6 бр. двигатели на МиГ 29, като сумата е 19.2 млн. Миналият месец имаше и друга поръчка – за купуване на старо на 6 такива двигатели за 26.4 млн. лв.
Общата сума по двете поръчки е 45,6 млн.
Досега е доставен само 1 бр. двигател от Полша. Повече няма да има, понеже Полша дава нейните самолети МиГ на Украйна – днес още четири бройки отлетяха за там. Другите бивши социалистически държави също предоставиха техните си МиГ на Украйна.
Без двигатели самолетите ще бъдат приземени и ще отидат за скрап. Има и две оферти за заместващи изтребители от Швеция и още една страна, но цените при сегашното състояние на бюджета са невъзможни. И слава Богу!
САЩ, Великобритания и др. държави от НАТО предоставиха нови изтребители с високи отстъпки в цената на държавите, които изпратиха старите съветски самолети в Украйна. Великобритания е предложила да осигури заместващи самолети за патрулиране, докато пристигнат нашите F-16, но президентът и правителството отказват и това.
По същия начин отказаха да предоставят танкове, бронирани машини за пехотата, артилерийски и реактивни системи, от които стотици бр. гният в нашите складове, харчат се пари за охрана и наеми. Както знаете, в замяна на тази техника редица държави получиха нова натовска техника.
А разни копейкиновци продължават да твърдят, че България е западна колония!