АвтоСПЕКТЪР експрес сервиз предлага атрактивни промоции при смяна на зимните с летни гуми

Кога и защо трябва да сменим зимните гуми с летни? Този въпрос вълнува всички шофьори при повишаването на температурите. Смяната на зимни гуми с летни е не само препоръчително, но и задължително, защото в противен случай автомобилът може да стане опасен, категорични са експертите.

Причината се корени в това, че двата типа гуми – зимни и летни, са изработени по коренно различен начин. Първата разлика е шарката на грайфера. Летните гуми са с дълги гладки участъци и широки канали. Именно това им позволява при високи температури да правят достатъчно добро сцепление с повърхността на асфалта. Докато зимните гуми са създадени с цел по-добър контакт със снега и при хлъзгав терен. Друга съществена разлика е структурата на материала на двата вида гуми. Така при високи температури шофьорите имат усещането, че зимните гуми буквално се разтапят по асфалта.

Но кога точно да сменим зимните гуми с летни? Обикновено това се случва след средата на месец март, но всичко зависи от среднодневната температура. Препоръчително е летни гуми да се поставят при външна температура средно за денонощието над 7 градуса по Целзий.

Смяната на гуми се извършва в специализирани сервизи. АвтоСПЕКТЪР експрес сервиз на улица „Индустриална“ 19, до Toyota Approved Used, в Бургас предлага професионалност и експертност във всеки един детайл и Ви гарантира, че Вашият автомобил ще е напълно безопасен и подготвен за шофиране при летни температури. В сервиза може да бъде извършена както рутинна подмяна на гуми, така и спешен ремонт.

АвтоСПЕКТЪР експрес сервиз предлага и хотел за гуми, който ще ви спести място, време и усилия. В момента можете да се възползвате от 50% отстъпка от цената на услугата при закупуване на четири нови летни гуми. Сервизът разполага с широк избор на модели, които са налични на склад. След смяната зимните гуми ще бъдат маркирани и съхранявани при оптимални условия до следващата смяна.

АвтоСПЕКТЪР експрес сервиз предлага и още една специална оферта. При смяна (демонтаж, баланс и монтаж) на гуми, можете да вземете стенд за регулиране на геометрията с 50% отстъпка. При допълнителни въпроси и за съдействие, можете да позвъните на телефон: 0882/380 333.

Друга атрактивна промоция на АвтоСПЕКТЪР експерт сервиз, от която можете да се възползвате, е при връщане на стар акумулатор. Тогава можете да вземете нов MONBAT, който ще бъде с ЕКО отстъпка. Промоционалните цени важат при връщане на акумулатори с аналогични параметри и тегла. Възможно е да върнете и такъв с различна конфигурация, като в този случай приспадането от цената на новия ще бъде пресметнато на място.